Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedzonko

jak wprowadzac pokarmy do jadlospisu 4 miesiecznego dzidzuisia

Polecane posty

Gość jedzonko

teraz jestesmy na zmianie mleka na 2 bo jest na butelce i chcialam sie zapytac czy z wprowadzaniem nowych pokarmow zaczekac az calkowicie bedzie pil 2 czy mozna juz jak pije raz to raz to i co wprowadzic pierwsze czy w jednym dniu mozna na pryklad marchewke po poludniu i rano kaszke ryzowa czy jak w jednym dmniu marchewke to juz kaszki nie pomozcie bo ja nie mam pojecia

zaczynasz od JEDNEJ lyzeczki!!!i potem 2;3;4 i dalej jesli nic sie nie dzieje wieksza porcje! tak z kazdym posilkiem! a odstepy najlepiej okolo 4 dni miedzy nowosciami! wprowadzasz najpierw soczki potem owoce-kazde osobno; podobnie warzywa-chociaz ja juz podawalam po marchewce; brokulach i szpinaku zupki! polecam Gerber-bo sa smaczne i moja az kwiczy na te obiadki!

Gość jedzonko
dziekuje za odpowiedz tylko jeszcze te kaszki czy jak dam w jednym dniu marchekwe to moge dac tez kaszke

Gość porada
pamietaj nie podawaj w jednym dni dziecku kilku nowosci moze byc na cos uczulony maluch i pozniej nie bedziesz wiedziela z czego ma np jakas wysypke lub luzna kupke

Gość zaniedbałam brzuch
najgorsze jest to, że taki słoiczek jest do wyrzucenia choć ubyło dwie łyzeczki :( Ja jeszcze polecam zacząć od warzyw, bo czasami dziecko przyzwyczajone do słodkiego smaku owoców nie chce później jesć warzyw...

Gość porada
wiec lepiej ugotowac ta 1 marcheweczke taniej wyjdzie niz kuno sloiczka