Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wilkzlasu

nie idę na wesele - jak to wytlumaczyć i czy tlumaczyć?

Polecane posty

Gość wilkzlasu

dostalam końcem maja zaproszenie na wesele do przyjaciólki. bylyśmy razem na studiach, znamy się 8 lat. trochę kontakt się urwal, nie widzialam jej ponad rok. ponieważ kazala potwierdzić przybycie do 5 czerwca, a ja wybieralam się latem do pracy za granicę, napisalam po paru dniach maila, że nie będę na weselu. ona wie, że jeżdżę co roku. tymczasem ... nie dostalam pracy. zostalam w kraju. ona wie, że nie wyjechalam. napisalam jej dokladnie miesiąc przed weselem, jak tam przygotowania, że nie wyjechalam itd. zostaly 2 tygodnie ... nie odpisala nic. zresztą ma pewnie urwanie glowy. a ja tymczasem nie wiem, jak zareagować - pewnie już nie wkręcę się na to wesele , więc zastanawiam się, czy mam po weselu zadzwonić i pogratulować (co jest oczywiste) i wtedy też przeprosić, czy nie ma co przepraszać. w gruncie rzeczy wolalabym pójść na to wesele ... ale teraz mi glupio. a ona też się nie odzywa. zadzwonić? wstydzę się ... zadzwonię po weselu a ona powie: trzeba bylo przyjść.

Gość sznaucer patafianie
Pewnie nie ma czasu odpisać. I nie masz za co przepraszać, bo wcześniej powiedziałaś, że nie przyjdziesz i tak czy tak nie zapłaciła za dodatkowe miejsca. Możesz co najwyżej iść na ślub.

Gość wilkzlasu
no wlaśnie ... na ślub nie pójdę. i nie wiem, czy się za to nie obrazi. jej facet mnie średnio lubi: pewnie jak zadzwonię po weselu z życzeniami a ona przez grzeczność powie szkoda, że nie przyszlaś, to on jej powie, że moglam przecież na ślubie być. to co: jechać na ślub? wyslać tylko kartkę? i tak nam się kontakt urywa powoli ...