Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krancia

Z ostatniej studzienki na podwórku nie odpływa...

Polecane posty

Gość Krancia

Witam, mam poważny problem! Otóż niedawno poczułam smród w ubikacji. Mieszkam w domku ale mamy kanalizację. Na podwórku znajdują się 3 studzienki. Poprosiłam męża żeby zerknął co jest powodem tego smrodu. Po otwarciu studzienek okazało się żezatrzymana woda podchodzi prawie pod sam właz. Po wybraniu wody wiadrami okazało się że to między ostatnią studzienką a ulicą jest coś zapchane. Nie mam pojęcia co zrobić bo gdy będzie znów ulewa to zwyczajnie wyleje mi woda z sedesu :( Dodam tylko tyle że mąż próbował spiralą pzrepchać kanał ale nic to nie dało, woda stoi nadal i robi się kożuch :( Co radzicie ?

Gość paralityk
a kto jest odpowiedzialny za stan kanalizacji , być może 'wodociągi' należy zapytać ?

Gość rtheherh
Zadzwoń do pogotowia wodno-kanalizacyjnego. Kanalizacja nie jest waszą własnością (przynajmniej w części poza posesją) więc nie jest to tylko wasz problem.

Gość Krancia
Tak ale jakz adzwonię to przyjedzie WUKO - taki ciężarowy samochód do udrażniania rur pod ciśnieniem. A tak się składa że mamy małe dziecko, które PANICZNIE boi się tego typu samochodów udrażniających kanały i innych pompów więc odpada. Musimy to naprawić na własną rękę, znacie może jakąś dobrą spiralę albo środek chemiczny który to udrożni ?

Gość gig
10/10