Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ten dzien

jak bede miala AIDS to sie załamie... boje sie isc na badania

Polecane posty

Gość ten dzien

jakis czas temu poznalam super faceta i po jakims czasie poszlismy na calosc, bez gumki... i teraz mam lekką załamke, bo glupia zamiast pomyslec, to tak mną zakręcilo ze nie moglam sie mu oprzec. facet jest po 30, niby bym go nie podejrzewala o aidsa, ale ktoz to wie z kim byl wczesniej i co teraz... :(

Gość dama w medalionie
i co teraz...idz na badania

Gość ten dzien
ale moze jest wszytko ok. moze to tylko moja wyobraźnia... przeciez jakby tak wszyscy latali na badania to bylby tam mega korek, i cos mi sie nie wydaje ze tak wszyscy sie badaja po takich akcjach

Gość ten dzien
zapomnialam dodac - ten mezczyzna cos mowil o kamerunie, wierszach i w ogole byl dziennikarzem :classic_cool:

Gość teee rolnik Ty taki glupi
sam z siebie jesteś czy ktoś ci za to placi? :O:O:O

Będziesz miała nauczke na całe życie. Które z koleii aż tak długo nie potrawa :classic_cool:

Gość 45645765765
Oddaj krew, jak w ciagu dwoch tygodni nie zadzwonia to jestes zdrowa ;). Poza tym nie wiem czy HIV (bo najpierw jest HIV, zamiast dawac dupy to sie poucz troche) bedzie wykrywalne w tak krotkim czasie. Jesli nie masz powiekszonych wezlow chlonnych, wysypki, oslabienia organizmu w ciagu dwoch tygodni od dania dupska, to chyba wszystko ok. Mysl glowa, nie dupa, pozdro.

Gość 45645765765
No i niekoniecznie moglas zlapac HIV, moze cos innego. Jest mnostwo roznych chorob. No tak, ale tak Cie zakrecilo...Az sie nogi rozchylily i samo sie dalo hehehe.

Gość ten dzien
:/ poki co nie mam zadnych objawow, wiec moze tylko strach ma wielkie oczy

Dobrze innym radzić lub szydzić. Dla nich to zabawa, a dla Ciebie problem. Popatrzmy na to tak: - co się stało, to się nie odwróci. - Wbrew pozorom ADIDASA nie łapie się tak szybko. Prędzej zdobędziesz żółtaczkę typu "C". Chyba, że kochałaś się z ciapatym lub innym "brudasem". Nawet oni nie wszyscy są nosicielami. Odczekaj trochę i zrób test. Trzeba mieć wyjątkowego pecha aby coś złapać. Zatem do wyników badań nie ma się co zadręczać. Później dając dupy rób to z dupą i głową, a nie z samą dupą. Wiem, że nie trzeba Ci tego przypominać, ale pisze dla tych, którzy to będą czytać. Zadręczanie się niczego nie zmieni. Najlepiej jest być dobrej myśli.

Gość 45645765765
Ja wiem co mowie, zylem 6 lat w nieswiadomosci :).

Gość ten dzien
dzięki fatum :) no tak mleko sie juz rozlalo, nauczke mam na przyszlosc. poki co staram sie o tym nie rozmyslac, tylko czasem mnie nachodzi taka mysl 456457... ty masz hiva?

>> poki co nie mam zadnych objawow, wiec moze tylko strach ma wielkie oczy A jakie ty objawy bys chciała miec po kilku tygodniach? :o

Gość hythr5
fatum rozumiem ze chcesz uspokoic, ale zachowujesz sie jakby ludzie z hivem byli jacys z kosmosu, a prawda jest taka ze nikt nie ma na czole wypisane ze ma hiva

>Wbrew pozorom ADIDASA nie łapie się tak szybko Powiedz to tym szmatom od sajomna :classic_cool:

Gość eloelooo
badania na wirusa HIV jest sens robic najprędzej za 3 miechy, przez ten czas jest tzw okienko serologiczne, i nawet jak wirus jest wynik bedzie ujemny. Dopiero po 3 miechach wynik jest wiążący.

Gość ten dzien
czyli co... 3 miesiace siedzisz i czekasz az ci sie to gowno wykluje???? nie mozna go zabic jakos we wczesnym stadium?

Gość eloelooo
nie nie można, objawów też nie ma co wypatrywać bo można samym myśleniem o nich je stworzyć, lub w każdym dziwnym zachowaniu się organizmu je odnaleźć :) Należy poczekać 3 miesiące od dnia "zero" i dopiero udać się na badanie. Z resztą być może teraz coś się zmieniło, nie wiem... kiedyś znalazłem bardzo fajne forum dot. tej choroby, więcej informacji niż z wszystkich portali "oficjalnych" dot pomocy i zapobiegania HIV. Niestety adresu nei pamiętam...

Gość eloelooo
aha na HIV nie ma lekarstwa, więc jak się go ma to się go mieć już będzie. Nie żebym straszył. Weź głęboki oddech, wyluzuj.

Gdyby nawet, to i tak żyć trzeba. Można złapać podczas tatuażu, czy nawet u fryzjera lub dentysty. Choćby się zesrać na rzadko, to już się stało i zadręczanie nie ma najmniejszego sensu. Nie ma co panikować, bo gdyby tak było, jak się mówi, to byśmy dawno byli rasą skazaną na zagładę. Może ktoś obryty w statystyce wyliczy jakie prawdopodobieństwo jest, aby złapać. Taki stres zostaje na całe późniejsze życie. Tak nie można. Martwić się trzeba wtedy, kiedy zajdzie powód. Teraz wystarczy odrobina obawy i wiara, że będzie dobrze.

No dyć pewno. Wsyńdzie tego AIDsa łapieta! Łu nos we wsi jesce nicht nie złapoł - a do fryzjera chodzim, a i do dyntysty sie niechturym zdarzo. A do gospody chodzom wszyskie. I nicht nicego nie złapoł. Ino my sie nie piepszym wew dupska i z cornymy tyz sie witomy ino kłonicom. :classic_cool:

Gość Coala x
ten dzien....cos bredzilas o kamerunie itd....brzmi to dla mnie ciut podpuszczalsko gdyz to mi przypomina sprawew tego murzynka z kamerunu - jakies simona - co to laski dawaly mu bez gumki bo bral jej na gadke o rasizmie.

Nie wiem, czy dobrze, czy źle, ze Rolnik prześmiewca wypowiedział się w tym temacie. Chyba dobrze. Dziewczyno! Bądź dobrej myśli i ufaj w swoje szczęście. Proszę, kiedy Cie ono nie opuści napisz do mnie. Wierze w Ciebie i będę czekał. Ufaj w swoje dobre duchy, które Cię nie opuściły. One Cię ochronią i będą z Tobą. Zapewniam, że niebawem będziesz się śmiać ze swoich obaw i będziesz znacznie mądrzejsza. Pamiętaj, że najgorsze nawet stresy i obawy niczego nie zmienią. Trzeba ufać w swoje szczęście. Gdybym mógł, dałbym Ci odrobinę mojego szczęścia.

Gość penssjonarka
a pamiętasz jaki miał kolor skóry ? Czarny był ? Czy nie wiesz bo noc była?

Gość Coala x
dobrze powiedziane pensjonarka. jakos ciezko mi wspolczuc osobie ktora uprawia seks bez zabezpieczenia, a pozniej dostaje spazmow czy nie zlapala czegos.

Gość ten dzien
dajcie spokoj, ten wpis o kamerunie i murzynie to jakis wstrętny podszyw :/ mi wcale nie jest do śmiechu... fatum - dziekuje :) mam jeszcze troche innych problemów, ale twoje slowa dzialają także na moje inne bolączki :) masz chyba w sobie jakąś pozytywna energię :)

Gość Coala x
ok. wiec teraz nie ma co spazmowac tylko pojsc na badanie. ucieczka przed problemem nie ma sensu. idz i sie zbadaj - w polsce na szczescie leki na hiv sa za darmo, a ludzie moga dluzo i normalnie z tym zyc.