Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna z tragiczna buzia

STRASZANA CERA PO ODSTAWIENIU PIGUłEK

Polecane posty

Gość panna z tragiczna buzia

Witam mam ogromny problem. Otóż w marcu po 3 latach stosowania odstawiłam pigułki antykoncepcyjne. Początkowo nic szczególnego się nie działo, ale z czasem- z tygodnia na tydzień na twarzy zaczęły pojawiać się okropne wielkie, czerwone wypryski. Początkowo niczego nie stosowałam, stwierdziłam, że przemęczę się miesiac, może dwa i wszystko wróci do normy, ale niestety jest coraz gorzej. Byłam u dermatologa, ale ten wysłał mnie to ginekologa, bo to wina zmian hormonalnych- 30 lipca się wybieram. Obecnie stosuje co się da, rożnego rodzaju maści, maseczki z drożdzy NIC nie pomaga. Pytanie: czy jeżeli wrócę do tabletek cera się poprawi? i KIEDY? BARDZO DZIęKUJE ZA POMOC

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeee
nie wracaj do pigułek. to błędne koło. cieżko dobrac tabletki, a raczej cięzko lekarzom zlecic kilka najwazniejszych badan. czy pacjent ma o nie prosić? mam ten sam problem ale wole przeczekac. moze sie zdarzyc ze jak wrócisz do tabletek a pozniej je znow odstawisz to sie wogóle nie pozbierasz.

Ja miałam dokładnię tę samą sytuację! Po 3,5 roku brania tabletek, gdzie zawsze miałam normalną cerę i nie znałam co to pryszcze, odstawiłam je i z tygodnia na tydzień zaczęlo mi się coś dziać.. Najpierw święcąca cera, tłuste włosy, potem krostki na czole i nosie, coś okropnego. Trwało to 1,5 roku i tak jak samo przyszło samo zaczęlo sie uspokajać. Dziś po 2 latach od odstawienia moja buzia jest w miarę ok,ale nigdy pewnie nie będzie taka jak dawniej zanim zaczęlam brać tabletki. Poza tym akurat cera to był najmniejszy moj problem w związku z tabletkami. To cholerstwo bardzo rozregulowalo mi organizm, łapałam grzybice, pojawiły mi się torbiele na jajnikach i w piersiach.. Ach, szkoda gadać. Od 2 latach żyje bez sztucznych hormonow i czuje się 100 razy lepiej i o dziwo- dopiero teraz czuje i wiem co to znaczy seks:)

Gość hero mam tak samo
i niestety tez jestem mądra po szkodzie... brałam najpierw Diane potem yasmin i tak przez 3 lata.... teraz już 1,5 roku nic nie biorę!! miałam problemy z cerą, poroniłam ciążę, złe samopoczycie i w ogóle.... zrobiłam badania i okazało sie, ze już dłuuugo mam niedoczynnośc tarczycy i to było powodem dolegliwości i utraty ciaży!!! i przepisanie anty przez ginekologa było błędem...i co gorsza uszkodziłu mi wątrobę!!!! Dziś jestem spokojniejsza bo wiem gdzie leży przyczyna a ginekolodzy tak łatwo, bez żadnych badań przepisują tabsy!!! pomimo wszystko dzis jestem szczęśliwa że tego nie biorę!!! Autorko zgłos sie to specjalisty- endokrynologa, bo zwykły gin znów ci tabsy przepisze!!!!!

Gość m4dzi4-00
ja to samo nigdy nie mialam zadnych przyszczy no może przed miesiączką sie pojawiły jakieś .. a teraz jak odstawiłam tabletki jeden na drugim .. :( masakra

Ja mam to samo odstawilam diane 3 miesiace temu i jest tragedia wlosy mi sie przetluszczaja tak ze nie moge ich rozpuscic cera tez musialabym ja myc co godzine i te syfki wyskoczyly dopiero dwa ale boje sie pomyslec co bedzie pozniej nie wiem jak to przetrwam:(:(:( a jak czytam na forum jakie sa skutki po odstawieniu to mi sie zle robi:(:(:( humor mam do kitu przez to i nie wiem co mam dalej z tym robic:(:(:(

Ja mam to samo odstawilam diane 3 miesiace temu i jest tragedia wlosy mi sie przetluszczaja tak ze nie moge ich rozpuscic cera tez musialabym ja myc co godzine i te syfki wyskoczyly dopiero dwa ale boje sie pomyslec co bedzie pozniej nie wiem jak to przetrwam:(:(:( a jak czytam na forum jakie sa skutki po odstawieniu to mi sie zle robi:(:(:( humor mam do kitu przez to i nie wiem co mam dalej z tym robic:(:(:(

bardzo duzo kobiet ma takie problemy po odstawieniu.. Jak biora to jest niby wszystko super, badania ok, a potem po kilku m-cach od odstawienia zaczyna się jazda. Dobrze że mam już to za soba.Ufff...Nigdy nie wroce do tabletek, bo nie chce znowu tego przechodzić! Bralam 3 rodzaje, wiec to raczej nie jest niedopasowanie..

Mam pytanie do ciebie HERO:) czy tobie po odstawieniu tez bardzo przetluszczaly sie wlosy i cera??? po jaki czasie ci to przeszlo??? bo ja juz od zmyslow odchodze i nie wiem co mam zrobic:( moj maz mi mowi zebym sie nie martwila ale ja tak nie moge i jestem w kompletnym dolku:( a do lekarza jak narazie isc nie moge bo jestem za granica a w polsce bede dopiero pod koniec wrzesnia:(

Mam pytanie do ciebie HERO:) czy tobie po odstawieniu tez bardzo przetluszczaly sie wlosy i cera??? po jaki czasie ci to przeszlo??? bo ja juz od zmyslow odchodze i nie wiem co mam zrobic:( moj maz mi mowi zebym sie nie martwila ale ja tak nie moge i jestem w kompletnym dolku:( a do lekarza jak narazie isc nie moge bo jestem za granica a w polsce bede dopiero pod koniec wrzesnia:(

mialam dokładnie to co Ty, przeczekałam, po 1,5 roku zaczęlo sie poprawiać. A nie działały żadne kremy, żele ani czyszczenia u kosmetyczki. Jesli to sprawa rozregulowania gospodarki hormonalnej, to chyba tylko nalezy przeczekać aż organizm znów przestawi się na naturalne funkcjonowanie. Ewentualnie można znów zacząć brać hormony, ale to błędne koło moim zdaniem. Ja dodtkowo zczęlam ćwiczyć i to bardzo mi poprawiło cere (dotlenienie skóry)