Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hipciaaa

Czym smarujecie dzidzie po kąpieli?

Polecane posty

Co najbardziej się sprawdziło? Tyle jest tego na rynku, że aż głowa boli, nadal nie wiem co jest najlepsze oliwka, krem, balsam, mleczko? do smarowania bobasów, jedni odradzaja inni nie.Własnie sobie jak posmaruje brzuch oliwka hipp to długo sie wchłania:(

Gość a ile dzidzia ma

Gość olejkiem

Gość a ile dzidzia ma
ja moją małą na początku tzn tak do roku smarowałam oliwką bambino bo uwielbiam ten zapach ale wiadomo że oliwka źle się wchłania i zawsze wszystkie piżamki były przesiąknięte tłuszczem który potem już nie pachniał tak miło a w praniu to nie schodziło i zmieniłam jej na balsam Alantan kupisz w aptece jest do skóry wrażliwej i nie powinien uczulać szybko sę wchłania jest bez zapachui świetnie się nadaje dla maluchów.

Gość krem bambino

Gość Cóż ja...
Nie smaruję.

no własnie żeby ta olowka sie wchłaniała:( posmarujesz a itak wytrze się wszystko w ciuszki:)

Gość dzidzia do 5 miesięcy
a potem co??????

Gość a mi lekarka odradziła
smarowanie dziecka po kapieli gdyz skóra nie oddycha potem ... poleciła mi aby dodawać oliwke do wanienki z wodą . Potrzebna ilość zostanie na skórze

Gość Cóż ja
nie smaruję. Moja dzidzia ma 7 miesięcy. Od 1 m.ż. zaprzestałam smarowania, bo maluchowi bylo zimno w czasie smarowania. poza tym chcial isc spac (zawsze przed snem jest kapany). wlewam oliwke do wanny i dziecko juz nasiaka oliwka. czuc zapach na skorze, jest ochronna wartwa na skorze, ktora czuc w dotyku, ale nie brudzi ubran. poza tym wlewanie do wody wanny zatrzymuje wiecej wody w skorze, lepiej sie nawilza. tak samo jak smarujesz olliwka to powinnas na mokra skore, a potem delikatnie recznikiem aby wsiaklo samo, a nie wycierac.

ja na poczatku dolewąlm oliwke do kapieli, do wody...ale po oliwce zostawały brudne zołte slady na ubrankach i czapeczkach...wiec zamienilam to na parafine ciekla z apteki, bezbarwna bezwonna i super nawilza skore...teraz juz niczym nie smaruje i nic nie dodaje do wody...dodwaąłam tak do 3-4 miesiaca:)

To zależy w czym kąpiesz. Jeśli dodajesz do kąpieli Oilatum, Emolium, Balneum czy inne, to nie musisz smarować niczym. Chyba że dziecko ma bardzo suchą skórę, to kremami z powyższych firm.

Gość a to zalezy
czy dzidzia jest alergikiem? ja polecam mydelko OILATUM, lub plyn z tej samej serii. ma 80% parafiny wiec nie smaruje juz niczym, nie szczypie w oczka. niestety cena ok 20 zl.ale nawet przy codziennej kapieli wystarcza na ponad miesiac

jak mała miala czerwone alergiczne plazgory to była "zabawa" i papranie sie w różnych mazidłach. Najlepiej pomogły kąpiele w krochmalu i nacieranie suchelców bepantenem. Oczywiscie do tego były maście zapisane przez lekarza. Naciągnięcie piżamki graniczyło wtedy z cudem więc uzywałam pajaców rozpinanych po calości. Z czasem przeszliśmy na balsam musteli - rewelacyjny, chociaż do tanich nie należy i oilatum płyn do kąpieli. Teraz mała ma prawie 9 mcy i używamy tylko płyn oillatum. Sporadyczne małe placki na skórze, wiec natłuszcza wystarczająco. I do tego mydełko oilan/oilatum lub skarb matki.

ja też nie smaruje niczym, a córka 1,5 roku ma piękną i gładziutką skórkę

Witam! Mój synek ma 3 miesiące. Najpierw przez jakieś 3 tygodnie smarowałam oliwką Bambino, ale potem przerzuciłam sie na Mleczko na dobranoc z tej reklamowanej serii Johnsona. Do kąpieli wlewam płyn tej samej serii. Ślicznie to pachnie, skóra jak aksamit, świetnie sie wchłania i nie zostawia śladów. I może rzeczywiście coś jest w tym zapachu, bo misiaczek śpi jak suseł, przesypia całe noce i zaczęło się to właśnie mniej więcej w czasie, kiedy wprowadziłam te dwa kosmetyki. Pozdrawiam!

Gość deli256
a ile sie wlewa tej oliwki do wody? I czy używa sie jeszcze mydełka aby np umyć włoski?

Gość gosiaPłock
Witajcie!Jestem mama od miesiąca moja córka miała bardzo suchą łuszczącą sie skóre , zaczęłam stosować oliwkę bambino ale po wizycie położnej zaczęłam małą kąpać w krochmalu i smarować oliwą z oliwek efekt jest super!!!Jeśli dzidzia nie ma wiekszego problemy ze suchą skórką to oliwki dostępne na rynku w zupełności wystarczą , a pracujac w aptece wiele młodych mam jest zadowolona z kosmetyków z serii Oilatum, wiele aptek ma dostepne próbki warto poprosić o nie w aptece i wypróbować na pewno warto

Gość gość
Zdecydowanie polecam Wam coś jeszcze La Roche-Posay Lipikar Lait. Jesli chodzi o mega delikatną i wrażliwa skórę naszych dzieciaczków.

Gość gość
To jest własnie idealna emulsja. Polecam, u nas sprawdza sie naprawdę swietnie.

Gość gość
WON k*****y spamerskie!!! WON k*****y spamerskie!!! WON k*****y spamerskie!!! WON k*****y spamerskie!!! WON k*****y spamerskie!!! WON k*****y spamerskie!!! WON k*****y spamerskie!!! WON k*****y spamerskie!!! WON k*****y spamerskie!!! WON k*****y spamerskie!!! WON k*****y spamerskie!!! WON k*****y spamerskie!!! WON k*****y spamerskie!!!

Gość gość
Po co smarujecie dzieci od urodzenia bo nie rozumiem? Dlatego, że wy się smarujecie?! Dziecku to zupełnie niepotrzebne. Woda i delikatny płyn. Po co psuć skórę?

Gość gość
Dzieci wystarczy kapac 1-2x w tygodniu, wtedy nawet twarda woda nie drazni skory.