Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kwasia

czy dajecie kaskzę smaczny sen bobovita i ile śpią po niej maluszki?

Polecane posty

Witam, od dwóch dni daje małemu 150 ml kaszki na noc z bananami mleczno ryzowa bobowita. maly maxymalnie spi 5 godzin. a jak u was

teraz akurat tej nie daję, ale dawalam - spała tyle co po normalnej :P budzi się nad ranem i dostaje cyca, w sumie przesypia całą noc :) ale nei zauważyłam zmiany w długości spania przy podawaniu kaszki smaczny sen- ona zresztą zawiera śladowe ilości melisy czy czegoś tam ;) Pozdrawiam!

Gość na tym zdjeciu w ogole
na dobry sen kaszka ?? a czego do niej dodaja ? wywaru z maku ?? :O

toż napisałam przecie :P melisę ale o ile dobrze pamiętam była w składzie na samym końcu więc było jej baaardzo malutko może kwasia skład napisze bo ma kaszkę w domu, ja już nie :)

Gość ja powiem tak
jak widać reklama działa...jak ją nazwą to wy w to wierzycie

a gdzie ja napisałam że w to wierzę? :O zresztą nie mieszkam w Polsce i nie oglądam polskich reklam :P a kaszkę kupiłam by dziecko nei dostawało 2x dziennie tej samej tylko miało jakąś odmianę :)

Gość Lora ten
Ja daję tylko kleik kukurydziany i ryżowy Nestle, bez dodatków. I tez dobrze po tym śpi.

Gość matylda czaja
Ale dodajesz ten kleik np. do mleka modyfikowanego zeby było gęstsze czy jest takie bardziej wodnite??? jaki kolor opakowania ma kleik kukurydziany ?

Gość Lora ten
Opakowanie kleiku kukurydzianego Nestle ma żółty kolor (dół niebieski). A dosypuję do mleka, żeby było gęstsze, ale jednocześnie płynne i przechodziło przez smoczek

Gość matylda czaja
Kupiłam dzisiaj w markecie ten kleik i podam małej przed snem , mam nadzieje ze nie bedzie wybudzała sie w nocy ponieważ juz mam dosyc tego wstawania.Pewnie kleik działa jak zapychacz???

Gość Lora ten
Dziecko jest dłużej po nim syte. Kukurydziany jest dobry, bo nie powoduje zaparć. No i nie ma dodanego cukru

Syn nie spał 3 lata!!!!!!!!!!!!!!!!Nie przespał ani jednej całej nocy , budził się co ok. 4 godziny. A przecież jadał już stałe posiłki.Próbowaliśmy wszystkiego , nawet do bioenergoterapeuty chodziliśmy. Córka przesypia całe noce od 2 miesiąca życia ( od ok. 21 do ok. 8 rano) miała tylko incydenty budzenia się jak ząbkowała. Od perwszej doby życia spala w nocy 5 godzin ( położne w szpitalu narzekały że nie dało się jej dobudzić na karmienie) Jak miała te 2 miesiące i spała tyle godzin zaczęłam jej dawać przed snem mleko modyfikowane , potem kleiki i kaszki .Obojętnie co zjadła , spała tyle samo. Dawalam jej też \" smaczny sen\' dla urozmaicenia. Myślę że po prostu niektóre dzieci budzą się w nocy z przyzwyczajenia , chęci przytulenia się do mamy ( syn jest pieszczochem do dziś) Córka nawet w największe upały nie chce w nocy pić , jak ząbkowała rok temu próbowałam jej dać , nie chciała.

moje dziecko śpi od 18:30. Budzi się ok 4:30 na jedzenie i czasami zasypia dalej (do godz. 6:30) ale przeważnie nie. Przed snem daję jej albo kaszkę z mlekiem albo samo mleko. Ostatnio dałam smaczny sen. Różnicy żadnej nie widzę także pewnie jest to tylko reklama:-)) Chociaż przyznam szczerze, że kaszka z bananami jest naprawdę smaczna:-))