Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ee..

jak wytrzymac, zeby nie zwariowac?

Polecane posty

Gość ee..

mam taki wewnetrzny problem z siostra. Mianowicie jestem od niej starsza pare lat, a ona lepiej sobie radzi w zyciu. Ja mam zanizone poczucie wlasnej wartosci, a ona mowi glosno co to nie robi w zyciu. tzn ja wyczuwam, ze ma wiele kompleksow i nawet moge zgadnac co jej sie w sobie nie podoba ale ukrywa to i ratuje ja to , ze jest zaradna i cyniczna. glupio mi przed rodzina, ze jestem taka niedorobiona w porownaniu do niej:( ja ukonczylam szkole wyzsza ale pozniej od niej bo mialam przerwe, prawko zrobilam tez pozniej od niej i wogole wszystko z trudem mi przychodzi, czesto choruje , problemy zdrowotrne na porzadku dziennym. Jak wytrzymac to napiecie, ona jest we wszystkim lepsza:( gdybym jeszcze byla mlodsza od niej.....

Gość zoo-zoo
no weź przestan te kompleksy to ty chyba masz od tego użalania przestan tak labidzidź a wszystko sie ułoży. powodzenia

Gość melania26
wyluzuj.Nie porownuj sie do nikogo,bo oszalec mozna.

Gość ee..
ale taki jest fakt:( smutny dla mnie.. jej facet zamozny i piekny pewnie nie dlugo oglosi ze wychodzi za mąz i jak mam sie czuc? przeciez ona mlodsza ode mnie. Co ja mam robic, zeby sie tak nie czuc:( niedlugo wszyscy pewnie zaczna jej przychwalac jakiego ma faceta a mi bedzie przykro

Gość ee..
nie powie wprost ale czasem odczuwam ze chce pokazac ze jest lepsza np kiedys przyjechala w odwiedziny do domu i zobaczyla moj samochod. Kupilam go niedawno za psie pieniadze ale glownie po to by cwiczyc sie w jezdzie bo jestesm swiezym kierowca. wsiadlam do samochodi i ona zaczela sie smiac, ze czemu nie cofam do tylu , ze nie umiem a przeciez to zadna filozofia . Mowie jej ze jesli taka cwana to nastepnym razem niech przywiezie prawko i pokaze co potrafi ona z zadartym nosem niby w zartach ale sa one dla mnie denerwujace, ze pewnie, ze pokaze. ona ma w sobie cos takiego, ze ktos inny moze myslec, ze jest dowcipna a ja to oczuwam jako atak na mnie np do brata zartuje " a monika to wogole wie co to jest i taki usmieszek . to sa niepozorne gesty ale ja jej zauwazam:(

Gość ee..
wydaje mi sie falszywa chociaz ciezko mi mowic tak o siostrze ale te odczucia nie biora sie z powietrza. Niby jest mila ale pod tym plaszczykiem kryje sie przebieglosc i zazdrosc . Ja wiem ze ona mi zazdrosci np tego ze jestem od niej wyzsza, ze mam wieksze piersi bo u niej sa malutkie za to ona ma ma problem z tradzikiem ale ma piekne blond wlosy grube i lsniace i moze sie podobac mimo ze jest malutka zreszta dowodem jest to ze gania za nia facet naprawde w moim guscie

Gość ja bym raczej unikala siostry
starała się bardziej skupiac na swoim życiu, a z nią zachowywała zdystansowaną uprzejmość. Niby uśmiech ale unikać mówienia o sobie. Ignorować jej osobe w trakcie gdy mówi komentarzy. Wtedy można potraktować jak powietrze. A tematy podejmować calkowicie nautralne. Albo wersja dla odważnych. Po prostu dosadne: "ODPIERDOL SIE ODE MNIE!! NIE KAŻDY MUSI BYĆ ALFĄ I OMEGĄ"

Gość ee..
no wlasnie ja juz ja unikam jak moge chociaz naprawde z bolem serca wkoncu to moja siostra ale niestety denerwuje mnie jej zachowanie ona nie zdaje sobie sprawy co ja czuje. Ja jestesmy w swoim towarzystwie to wyglada to tak , ze zartujemy ale na temat innych, naszych znajomych po prostu ona przyjezdza do domu i wypytuje co u kogo slychac i ja zdaje jej cala relacje. O jej zyciu osobistym nic nie wiem a to ze ma chlopaka dowiedzialam sie od jej kolezanki . Ona o mojego chlopaka tez nie pyta , nie umiemy ze soba o tym rozmawiac. No i oczywiscie jej docinki, niby wszystko w zartach ale naprawde sa one tak cenerwujace ze wolalabym zeby krzyczala lub cos w tym stylu a nie ten jej cynizm .

Gość ee..
kiedys nie wytrzymalam tego jej cynizmu i zaczelam krzyczec, zeby sie odwalila to ona zaczela sie smiac i tak cicho pod nosem co jestem taka nerwowa i do brata ' zobacz jak moniczka sie denerwuje " z takim szyderczym usmieszkiem, jak mnie to denerwuje...

Gość bbb..
wiem co to znaczy ja tez jestem w podbnej sytuacji i tak samo sie denerwuje