Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość u5a

SWEDZACE, PIEKĄCE POWIĘKSZONE WARGI SROMOWE. to co moze byc??

Polecane posty

Gość venesss
grzybica

Gość co za ludziee
rany, idź do ginekologa!;/

Gość ewqa2
Grzybica, rzesistek, bakterie, i inne swinstwa.

Gość u5a
ok pojdee mam leki z poprzedniej choroby takiej samej ale boje sie zastosowac

Gość olllllllllka
no mnie też dopadło,mojej ginekolog nie ma,wiec w aptece kupiłam globulki ktorymi okresowo leczę sie,a recepte mam donieść,bo apeka jest zaprzyjaźniona:)

Gość olllllllllka
a jakie leki? wewnętrznie bym nie ryzykowała ale dopochwowo tak,tyle że nie wiemco bierzesz.

Gość ale masz dylemat
na drugi raz nie uprawiaj seksu jeśli nie umyje się porzadnie tuż przed, albo wyłącznie w gumce

Gość olllllllllka
głupoty piszesz:)

Gość olllllllllka
mycie tu nie ma nic do rzeczy,

Gość olllllllllka
ahc,naj[prawdopodobniej złapałaś grzybka;/

Gość ale masz dylemat
jak to nic nie ma do rzeczy mycie? Im bardziej zasikany tym lepiej? Bleeeeeeeee, powodzenia w takim razie. Oby tylko na grzybicy się skończyło

Gość olllllllllka
chodzi o to ze myciem nie zlikwidujesz ewentualnego grzybka,rzesistka itp badziewi,jeli partner jest zarazony.

Gość u5a
bralam GYNO-FEMIDAZOL taBLETKI DOPOCHWOWE ale jak raz to wzielam na takie same cos jak mam teraz to potem mi chyba cos źle zaaragowało bo jeszcze bardziej piekłoo i musiałm sie ze szkoły zwolnic bo nie wytrzymalam

Gość u5a
seksu nie uprawiam i nie uprawiłam bo jeszcze mi sie nikt nornalny nie trafił a mam 19 lat

Gość olllllllllka
a u mnie to grzybek,czasowo miewam nawroty szczególnie kiedy jestem po antybiotykach,wec niestety chyba musze sie przyzwyczaic:/ a partnera mam od lat tego samego wiec chyba wszystkie bakterie jakie mamy ,to mamy wspólnie,leczymy sie razem,tzn ja go zawsze dodoatkowo jakby co lecze,bo po antybiotykach to ja zarazam:/ higiena generalnie nie wpływa na grzybicę,a zbyt intensywna higiena ,szczególnie mycie sie mydłem prowadzi do rozwoju grzybicy pochwy,wiec pozostaja tyko prteparaty do higieny intymnej.

Gość olllllllllka
wiesz ja biore pimafucin.twojego leku nie stosował nigdy,poprostu pimafucin mam sprawdzony,zawsze pomaga.Dodam jednak ze czesto jak masz infekcję początkowo globulka moze piec,może to też byc alergia na lek,wiec niekiedy trudno wyczuć.Niemniej wkładajac pierwsza z globulek mnie zawsze piecze,ale tak ze wytrzymują,chociaz bywa wesoło:) przy drugiej już raczej jest oki.Ja obie polecam może kupienie sobie globulek propolisowych dopochwowych bywaja skuteczne,przynajmniej mało inwazyjne a potem do gina,niestety na wizytę.

Gość olllllllllka
globulki propolisowe sa bez recepty.

Gość u5a
mnie wizyta nie straszna :) alergia na leki to raczej odpada bo wczesniej ja brałam i zero. pieczenie jedyne co to troche wylatywało rano ( bo wsuwalam je wieczorem). Narazie chyba jednak poczekam tydzień jak nie bedize przechodzic to pojde do gina.

Gość olllllllllka
wiesz nie trzeba współzyc aby złapać grzybicę.Grzybica bardzo łatwo sie zarazić chociazby przez toaletę,dlatego nei siadac w miejscach publicznych na kiblu:) poza tym bardzo często grzybica pojawia sie po antybiotykach.Co do rzesistka to latwo złapać rówwniez w toalecie.

Gość olllllllllka
nioe czekaj,z ginekologicznymi sprawami sie nie czeka,bo pojawiaja sie nadzerki!!!!!!!

Gość u5a
nie siadam na obcych kiblach bo jestem tego od malego nauczona a antybiotyki sa mi prawie obce, zażywam je jak jestem bardzo przeziebiona czyli raz na rok albo i rzadziej.

Gość olllllllllka
cos złapałaś ,starczy że nie do końca zaleczyłaś poprzednia infekcję,teraz się odrodzila.

Gość olllllllllka
albo w zbyt nikiej temp pralas bieliznę po ostatniej infekcji.Przy zakażeniach grzybiczych trzeba wyparzyc bielizne,dlatego na takie dni trzeba uzywać naturalna,bo sztuczną nie wyparzysz i trzeba ja wyrzucic.

Gość olllllllllka
przepraszam za łamaną polszczyzne,ale pisze własnie sprawozdanie do pracy:) a druga łapą odpisuję na topic:)

Gość u5a
bielizny sztucznej nie nosze sama bawełne bo jestem alergiczna na takie sztuczne ubrania i nie lubie wogule takiej bielizny

Gość wiktoriaaa19
Mam poważny problem,dlatego proszę o szczerą odpowiedź. Mówicie tu o grzybicy a ja mam problem ze swoimi wargami sromowymi. Powiekszyły się,wygladają jakby wyszły ze środka niestety kiedy to występuje odczuwam ból, swędzenie.Do tego po pewnym czasie zaczęła wydobywać się mleczna wydzielina w dużych ilościach. Kiedyś już miałam to ale potrwało trochę i wszystko było ok. Wyniki cytologii miałam ok. Teraz znowu to mam z tym że trwa znacznie dłużej. Kiedy już myślałam że już jest dobrze to po krótkim czasie wróciło. Współżyję z jednym mężczyzną od pół roku. 2 miesiąc używam plastrów. Czy może z moim kłopotem wiązać się to że mam tymczasowe problemy z pęcherzem??Proszę o odpowiedź. Bardzo zależy mi na niej.Pozdrawiam.