Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaa bbb hh

czy można całkowicie usunąć rozstępy?

Polecane posty

Gość aaaaaaa bbb hh

Gość aaaaaaa bbb hh
okropnie sie przerazilam kiedy zobaczylam rozstepy na swoim ciele - kolezanka nastraszyla, ze nic juz na to nie poradze i musi zostac tak jak jest. czy ktoras z was wygrala z rozstepami? dodam ze jestem mloda i nie jest źle z moją wagą

Gość sllssllslslslls
Tak musi zostać i nic nie poradzisz. Sorry.

Te rozstępy, które są białe, ciężko będzie zlikwidować. Stosowanie samych kremów może niewiele ci pomóc. Wszędzie mówią, że stosowanie ciała z białymi rozstępami kosmetykami może być tylko "kuracją uzupełniającą". Najlepsze okazują się specjalne zabiegi w salonie dermatologii estetycznej. O biodermogenezie słyszałaś? Podobno działa. A tu masz więcej informacji: http://rozstepy.info.pl/2010/07/23/biodermogeneza-na-rozstepy/.

Gość matylla
Z własnego doświadczenia wiem, że usunięcie białych rozstępów to ciężka sprawa i z pewnością większość kremów nie podoła temu zadaniu. byłam kiedyś na konsultacji u specjalisty i okazało się, że przy białych rowkach jedynie zabieg jest skuteczny. Na przykład taki jaki stosują w klinice La perla -> biodermogeneza jest raczej jednym lepszych rozwiązań. Tutaj zostaje przyspieszony proces wzrostu tkanki, spłycenie rowków i neutralizacja koloru skóry. Moim zdaniem warto w coś takiego zainwestować.

No cóż, prawda jest taka, że roztępów niestety nie da się usunąć. jedyne co można zrobić to sprawić, że są mniej widoczne - przybierają kolor skóry, są płytsze. Najlepiej to dziadostwo zwalczyć laserem frakcyjnym. Poczytajcie sobie same: http://www.estetica.pl/fraxel/