Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joanna 40

gdzie pracują bogaci ludzie???

Polecane posty

Gość joanna 40

wakacje... wiele wludzi wyjeżdzą w gorące miejsca i korzysta z wolnego czasu. przykro mi i żal... że wszystkie te wycieczki są poza moimm zasięgiem. nie stać mnie żeby pojechać na wakacje za 1000 zł za osobę w ciepłe miejsce, a tak bardzo bym chciała... za granicą byłam tylko raz. ludzie latają samolotami, podróżują, lotniska obsługują każdego dnia ogromną ilość ludzi. kto podróżuje w ten sposób? kogo na to stać? gdzie pracoują ludzie, że mogą pozwolić sobie na takie wakace? ja jestem nauczycielką, lubię swoją pracę, ale żal m tego, że nie mogę sobie na to pozwolić :(

bogaci ludzie pracuje w swoich firmach, gdzie opierdalaja sie jak moga i opierdalaj innych, ze sie opierdalaja i dlatego sa bogaci :classic_cool:

Gość to ludzie którzy
maja wlasne firmy, zajebiste posady.

Gość upppppppppppppppppo
spora czesc ludzi odklada cary rok na wakacje:) np 50 zl miesiecznie albo 100 zl potem sie nazbierA:) niektorzy biora anwet kredyty a potem splacaja..

Gość krolewna paskuda
a polowa z tego to wyjazdy integracyjne na koszt firmy alob podroze sluzbowe lub wycieczki niemieckich emerytow :o

Gość nie prawda bo sa tez ludzie
ktorzy wyjechali za granice, skonczyli tam studia i na dzien dobry maja dobra prace i moga wyjechac na urlop gdzies chca. Trzeba umiec myslec, a nie tylko sie uzalac nad soba!

\"bogaci ludzie pracuje w swoich firmach, gdzie opie**alaja sie jak moga\" Turquise, och*jałaś ?!

Gość dejennnn
jak można skończyć studia za granicą jak sie nie zna dobrze języka? i w ogóle na jakich zasadach jest tam rekrutacja? przecież nie na podstawie polskiej matury!!!!!!!!

można zdawać międzyanrodową. Albo być prymusem na studiach w Polsce i starać się o wydelegowanie na rok lub dwa na studia za granicą (są takie umowy między uczelniami, między innymi po to wprowadzono punkty ECTS)

Turqouise, założ firmę i opierdalaj się tam i dużo zarabiaj, to daje słowo, że będę Twoim pucybutem.

Gość ramburak
debilko, na podstawie polskiej matury, która jest od pewnego czasu honorowana w wielu krajach, idiotko !

Gość wrrrrrrrrrrrr
bylem juz na karaibach, w ameryce poludniowej, o europie nie wspomne. za 2 tygodnie jade do Rpa

Gość dejennnn
no to mówisz o jakichś szczególnych przypadkach "prymus w szkole", a na mature miedzynarodowa jest chyba za pozno... wiec jak można "MYSLEC", żeby się ustawić??? chyba sama nie masz na to pomyslu 🖐️

pytam sie metafora czy krochmal za darmo rozdawali? :D

Gość a wlasnie ze na podstawie
polskiej matury mozna, wiec nie dramatyzujcie tu co niektorzy! Ja kosnczylam studia w Holandii juz 3 lata temu i zyje sobie swietnie, ale trzeba CHCIEC! A to, ze ktos nie zna zadnego jezyka to i tylko wylacznie jego wlasna wina i na to nic nie poradze :P

Gość ramburak
ciągnę drąga swemu ojcu

ale to nie ja napisałam, że trzeba myśleć, żeby się ustawić (oczywiście tak uważam, ale nie odnośnie tematu studiów za granicą)

Gość a mozeby tak...
Mam koleżankę. Mieszka pod Krakowem z rodzicami. Ich dom, to nie dom, to hacjenda, posiadłość z wielgachnym podjazdem na samochody itp - jak z filmu. Samochody 3 - dwa takie jakby terenowe leksusy i jedna limuzyna leksus. Ogrody, trawniki... a wszystko za murem. Gdy byłam tam po raz pierwszy - nie wiedziałam którędy mam wchodzić, czy tarasem, czy głównym wejściem, czy wejściem od kuchni... Jakkolwiek... Mama nie pracuje. Dzieci nie pracują. Tata ma firmę. Produkuje meble kuchenne na zamówienie:-)

Gość dejennnn
a od czego zaczęłaś takie "przenosiny" do innego kraju? znalazłaś uczelnie w necie? byłaś już tam i dopiero tam wszystko załatwiałaś? zdawałaś normalną maturę? co studiowałaś?

I jeszcze jedno, prymusem w szkole byc nie trzeba, a trzeba znac dobrze przynajmniej jeden jezyk obcym, nie bac sie pracy, nawet najgorszej zeby moc sobie samemu zarobic na studia! I nie piszcie mi, ze to nie mozliwe! Ja jakos doalam sobie rade wykonujac rozne niehlubne prace po to zeby oplacic sobie studia i jakos sie utrzymac i wcale nie mowie, ze bylo latwo. Wrecz przeciwnie...Ale teraz to zyje jak paczek w masle:D

bogaci biora lapowki,kantuja,pracownicy zapierdalaja dla nich a oni oszczedzaja na ich pensji.

"a wlasnie ze na podstawie" ale ja nie miałam na myśli wyjechania za granicę i dopiero tam zaczynać od zera, czyli jakiejkolwiek pracy, byleby zarobić na studia. Chodzi mi o te umowy między uczelniami. a a'propos matury to tam chyba nie jest ona wyznacznikiem? Tylko dopiero zdanie testów, a matura to jedynie potwierdzenie, że ukończyło się szkołę średnią... ?

Wyjechalam jako opiekunka do dzieci czyli au-pair i tam zaczelam sie rozgladac, bo wiedzialam, ze 1. do Polski nie wroce NIGDY, 2. chce byc i zyc na tym samym pozomie co "oni" ("tubylcy") , a nie jak Polacy w Polskich gettach, co to w kraju cilaja, a w PL wielcy Panowie i Panie. Mature zdawalam normalna, juz dawno temu zreszta ( w tym roku mija 10 lat :) ) Studiowalam ekonomie na holenderskiej uczelni. Teraz pracuje jako International Data Analyst. Nie musze chyba mowiac, ze potracilam kolezanki przez zazdrosc, bo oczywiscie wszyscy widza co mam teraz i jak zyje, ale nikt nie pamieta ile pracy mnie to kosztowalo i, ze mylam kibelki ludziom przez prawie 4 lata zeby moc z czegosc zyc.

Gość madziuniaaaa
metafora- przecież juz od ładnych paru lat to NOWA MATURA jest kryterium przyjęcia na uczelnię wyższą!:D a nie jakies testy....;)

Gość ramburak
madziuniaaaa ty chyba nie wiesz io czym my tu rozmawiamy więc się nie odzywaj

W Holandii nie ma egzaminow ani zadnych testow na studia. Ja jedynie musialam zdac test z angielskiego (bo w tym jezyku studiowalam, kierunek byl w ogole International, wiec mnostwo ludzi z roznych stron swiata)

Gość costabrava
za-granica???????????????????????????????????????????????????????????????