Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fajnie

Jak dojechać z Dworca Głównego we Wrocławiu do Rynku?

Polecane posty

J.w. Chodzi mi o komunikacje miejską. I jeszcze jak tam jest z biletami? Będę wdzięczna za pomoc.

bilet kupujesz na przystanku jest tam biletomat normalny 2,40 a ulgowy 1,20 na przystankach są wywieszone rozkłady jazdy i jest napisane którym tramwajem dojedziesz do rynku ja niewiem jak teraz jezdzą tramwaje bo chyuba przez wakacje jakos inaczej ale w czerwcu to np 9, 17 do galerii dominikanskiej i stamtąd to mozesz nawet na nogach dojsc:)

Lilly rose, dzięki. Przejrzałam 1 stronę google i mi się już odechciało. Dzięki słoneczko!

Do samego Rynku to chyba niczym. Najlepiej dojechać do Placu Dominikańskiego i stamtad przejść na Rynek. A co jeździ na Dominikański to musisz sprawdzić na przystanku bo we Wrocławiu jak co roku latem pół miasta jest rozkopane i tramwaje zazwyczaj jeżdżą zupełnie inaczej niż normalnie. Bilety to najlepiej kupić na dworcu w kiosku bo z automatami nigdy nic nie wiadomo.

Gość dojść można
idziesz prosto kołłątaja do dominikany, a potem w oławską i do rynku

:D Hmm jadę z narzeczonym, tylko na jeden dzień, więc nie wiem jak z tym zwiedzaniem będzie. Przyjeżdżam 4 sierpnia.

Ha, ale pewnie rano, a ja wtedy w pracy, ale dobrze Cię kierowano: wyjdź gł. wyjściem z dworca, przejdź przez ulicę, w razie \"w\" zapytaj, czy dobrze weszłaś w Kołłątaja, zobaczysz na horyzoncie Galerię Dominikańską i dalej trzeba odbić w lewo w Oławską. Powodzenia:)

Gość a jezeli chodzi o piwo
to jezeli stac Cie to mozesz isc do Rynku, tam jest knajp od groma... A jak wolisz wypic piwo w rozsadnej cenie i w milej, malutkiej, klimatycznej knajpce to wybierzcie jakas spod nasypu... Jak jest Dworzec i jak sie z niego wychodzi to idac wzdluz nasypu w lewo (kierunek zachodni) mijajac rozne ulice ale trzymajac sie torow to pod nasypem znajdziesz fajne knajpy. Piwo w granicach 4-5zl ;) Polecam Burdel (bez skojarzen) :P

nie Burdel tylko Balagan :O glodnemu chleb na mysli :P

Gość dziewczyna nowej ery
pod nasyp to tylko żuleria chodzi, gdzie tam klimat?? :D:D:D

dlatego piwo tam takie tanie, ja polecam ogródek prowokacji na wzgórzu andersa, no i na pewno klimat wrocławia oddadzą liczne ogródki piwne na rynku :)

nie andersa tylko partyzantów ;)

wszyscy co inda na piwo to zule. Nie czuje sie od nich lepsza :P Mi sie podoba pod nasypem. Nikogo tam na sile nie ciagne ;) W Rynku jest tlum ludzi (to odbiera caly klimat knajpom jak dla mnie :P ) i piwo dla burzujow ;)

no ostatnio wariują z tymi cenami9, ostatnio byłam w ogródku związków (kiedyś tam był ogródek lecha a teraz jakiś niemiecki browar, wcale a wcale niesmaczny) i za 0,4l z sokiem zapłaciłam 9 zł:O

Jeszcze fajnie jest w Tawernie - chociaz piwo podrozalo, juz po 5,5zl jest :/ Fajnie jest w Dziekanacie. Noa ja to jeszcze Bravo lubie. Niby pizzeria ale piwo za 4,20 :D Warka :P Chociaz dawno tam nie bylam ;)

Gość gość
Miejskimi tylko jeśli macie mnóstwo czasu. Jeśli go nie macie to radzę iTaxi - https://itaxi.pl/w-calej-polsce/taxi-wroclaw/ Mają porządne auta, normalne stawki, ale przede wszystkim dojazd nie zajmie wam specjalnie wiele czasu. Raczej przeciwnie - powinno się wam udać ogarnąć to bardzo szybko. I tak na pewno będzie bardziej komfortowo.