Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma-rka

Brązowa wydzielina podczas brania tabletek

Polecane posty

Gość ma-rka

Witam! Od jakiegoś tygodnia mam problem,a mianowicie mimo brania tabletek (biorę je od lutego) na moich majtkach zauwazyłam brązową wydzielinę, czasem z kroplami krwi. Do końca opakowania zostało mi 6 tabletek, nie wiem co się dzieje, skąd ta wydzielina? Dodam, iż w piwrszym tyg. brania tabletek zapomniałam wziąć 2 tabletek o stalej porze i wziełam je po ok. 7 h. Biorę yasminelle. Proszę o pomoc.

Gość ma-rka
niestety w ulotce nie znalazłam zadnej informacji na ten temat

Gość to oznacza że biorąc je robisz
sobie krzywdę:O Po prostu pokrywają zaburzenia hormonalne, wywołują "mechaniczny" okres, a krwawienia wewnątrz cyklu wskazują na zbyt wysoki poziom prolaktyny, ale niekoniecznie. Może się okazać, że po odstawieniu tabletek będziesz się musiała leczyć kilka lat, żeby samoistnie miec okres lub staniesz się czasowo niepłodna, bo zaburzenia cyklu sie pogłębią. Proponuje iść do dobrego GINEKOLOGA-ENDOKRYNOLOGA. Na badania, bo pewnie wcale żadnych ci nie robiono, bo po co...

Gość ma-rka
badań nie mialam żadnych przy dobieraniu tabletek, od kiedy je biorę było wszystko ok, zadnych skutków ubocznych tylko w tym opakowaniu wystąpiło plamienie, boję się ze przez tą 7 h opóźnienie mogę być w ciązy :(

Jezuu nie straszcie jej.. to zwykłe plamienia.. gdzies w ulotce (o ile dobrze pamietam) jest napisane ze jesli sie troche spozni z braniem tabletek to plamienia moga wystapić.. co innego jakbys brala je zawsze o tej samej porze.. ale jak zwlekalas to raczej normalne. taki jakby fałszywy alarm. no chyba ze nadal beda wystepowac to idz do lekarza.

Gość tak tak fałszywy alarm...
:O Dalej to zlewajcie, dziewczyny. Krwawienia wewnątrz cyklu są pierwszą poważną oznaką tego, że cykle są bezowulacyjne i ma się kłopoty hormonalne. Łatwo się wypowiadać ze 100% pewnością jeśli sprawa nie dotyczy ciebie tylko cudzego zdrowia, prawda?

ej ja napisalam to co wiem.. jesli nie trzymalaby cyklu to pewnie mialaby takie krwawienia nie raz.. jasne ze powinna isc do lekarza ale nie ma co panikowac.