Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eqwqe

Po ilu dniach w folii chleb pleśnieje?

Polecane posty

Gość eqwqe

Może ktoś z was wie. Jeśli tak, to proszę o info. Problem polega na tym że moje gospodarstwo domowe to dwie osoby jadające niewiele pieczywa i nieregularnie. W związku z tym marnuje się u mnie sporo chleba. Muszę go jednak kupować bo kanapki do pracy i takie tam... Nieraz zaskakiwała mnie pleśń na chlebie a jednak staram się nie wyrzucać jeśli nie muszę. Dlatego zastanawiam się kiedy ta pleśń powstaje choć jeszcze jej nie widać a do kiedy można chleb bezpiecznie zjeść.

Gość eqwqe
No co ty? Eeee... trudno uwierzyć. Po dwóch dniach wydaje się zupełnie normalny, tylko czerstwy. A dlaczego tak sądzisz, że po dwóch dniach? Ciekawe ile już pleśni się w życiu najadłam jeśli tak jest... :S

Gość MamaFilipa
Prawdziwy chleb robi się suchy po kilku ok 4-5 dniach. Powinnaś kupować chleb na zakwasie to długo wytrzyma. Ciężko taki znaleźć, ale jest pyszny- ma trochę kwaśnawy smak i smakuje jak prawdziwy chleb, a cena często jest normalna ok 2,60 zł za 0,5 kg. Ja chodzę specjalnie na targ taki z taszami, bo tylko tam go mają. Też mnie wkurzało, że chleb-puch mi pleśniał, albo musiałam go w lodówce trzymać, żeby nie pleśniał.