Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eqwqe

Po ilu dniach w folii chleb pleśnieje?

Polecane posty

Gość eqwqe

Może ktoś z was wie. Jeśli tak, to proszę o info. Problem polega na tym że moje gospodarstwo domowe to dwie osoby jadające niewiele pieczywa i nieregularnie. W związku z tym marnuje się u mnie sporo chleba. Muszę go jednak kupować bo kanapki do pracy i takie tam... Nieraz zaskakiwała mnie pleśń na chlebie a jednak staram się nie wyrzucać jeśli nie muszę. Dlatego zastanawiam się kiedy ta pleśń powstaje choć jeszcze jej nie widać a do kiedy można chleb bezpiecznie zjeść.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eqwqe
No co ty? Eeee... trudno uwierzyć. Po dwóch dniach wydaje się zupełnie normalny, tylko czerstwy. A dlaczego tak sądzisz, że po dwóch dniach? Ciekawe ile już pleśni się w życiu najadłam jeśli tak jest... :S

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MamaFilipa
Prawdziwy chleb robi się suchy po kilku ok 4-5 dniach. Powinnaś kupować chleb na zakwasie to długo wytrzyma. Ciężko taki znaleźć, ale jest pyszny- ma trochę kwaśnawy smak i smakuje jak prawdziwy chleb, a cena często jest normalna ok 2,60 zł za 0,5 kg. Ja chodzę specjalnie na targ taki z taszami, bo tylko tam go mają. Też mnie wkurzało, że chleb-puch mi pleśniał, albo musiałam go w lodówce trzymać, żeby nie pleśniał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×