Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysiasta

Zakład ortograficzny

Polecane posty

Gość mysiasta

Przepraszam, że zawracam głowę tak błahym pytaniem, ale.. założyłam się z moim przyjacielem jak piszę się 'w ogóle' :) Ja mówię, że oddzielnie, on natomiast upiera się, że razem i nie mogę go nijak przekonać, że to niestety on przegrał zakład. Proszę, pomóżcie mi go przekonać. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. :)

Gość polonistka40
w ogóle Z Wikisłownika – wolnego, wielojęzycznego słownika Skocz do: nawigacji, wyszukiwania w ogóle (język polski) wymowa: znaczenia: przysłówek (1.1) ogólnie, w sumie, podsumowując (1.2) zupełnie nie, nic a nic odmiana: (1) nieodm.nieodmienny przykłady: (1.1) I w ogóle mam wszystkiego dość... (1.2) W ogóle nie rozumiem, o co ci chodzi! składnia: kolokacje: synonimy: antonimy: (1.1) szczegółowo wyrazy pokrewne: związki frazeologiczne: etymologia: uwagi: wymowa wogóle jest niepoprawna; zobacz też: ogół tłumaczenia: * angielski: (1.1) in general; (1.2) at all * duński: (1.1) generelt; (1.2) overhovedet * hiszpański: (1.1) en general * rosyjski: (1.1) вообще * ukraiński: (1.1) взагалі niech Twój kolega wraca do szkoły

Gość xxxxxxxxxxxxxxx
to jasne ze pisze sie razem :)

Gość worda
nie masz albo tradycyjnego słownika, ja pierdziele co za suchar