Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość free gruzja

Uwolnić Gruzję!

Polecane posty

Gość free gruzja

Każdy, kto w tym kraju popiera ruskich powinien mieć ODEBRANE PRAWO WYBORCZE! Nie rozumiem, jak można być takim łomem i popierać kraj, który nas też zaatakował! Straszne z was buce!

Gość taa
dobra dobra a i tak nikt nic w tej sprawie nie robi

Gość TYLKO NIE BUCE
śmierdzielu!

Gość szarikkk 102
robi, robi prezydent K. ja już kopie bunkier....

Gość kop kop
bunkier, aby schować tam swój mózg, bo nic nie rozumiesz, że dzisiaj Gruzja, jutro Ukraina, a pojutrze Polska i ty, przestrzelą ci wózek i chałupkę- i wtedy zrozumiesz.

Gość free gruzja
tylko nie śmierdziele! kobieto z buszu!

Gość free gruzja
nigdy nie popierałam pana K, ale teraz zmieniłam zdanie

Gość szarikkk 102
kop kop----- wg tego co napisałeś wojna jest nieunikniona...

Gość free gruzja
moim zdaniem u nas już na żaden konflikt się nie zapowiada...nikomu się nie śpieszy, żeby odzyskać tereny, które ruscy nam zabrali

Gość taa
mi tez sie nie spieszy i nie mam zamiaru sie o to bic kobieto

Mocno napisane ale to fakt... jak widzę wpisy rosyjskiej jaczejki na wp chośby... to aż rzygać się chce. Tymczasem jest jedna zasada już od od czasów Stefana Batorego: wszystko co osłabia Rosję jest dobre dla Polski. Bez wielkim emocji - Polska i rosja mają zupełnie inne cele geopolityczne. Kto jest admiratorem polityki Rosji - w istocie odgrywa rolę "pożytecznego idioty" dla sprawy Polski. Kaczki nie lubię ale w tej sprawie stoję za nim murem (i dobrze, że Donald też pokazał trochę jąder).

Gość ..............b
OSetia nie chce mieć z Gruzja nic wspólnego więc ja popieram Osetię Gruzja i Rosja sa tu jednakowymi skoorvielami które rozgrywają swoją śmierdząca politykę i żadne z tych państw nie jest warte żebysmy je popierali.

Piszesz poważnie? Jednakowo traktujesz te dwa państwa? Jedno, które dysponuje największymi złożami gazu (nie wahając się szantażować tym argumentem innych w razie potrzeby), od 200 lat prowadzi na Kaukazie politykę kolonialną i niemal zalało swojego czasu Europę bolszewizmem - i drugie, wielkości województwa mazowieckiego, które już nie raz doświadczyło rosyjskiej "przyjaźni" i próbuje z trudem utrzymać jako taką niezależność? Dla mnie prozachodnia polityka Gruzji to nie "śmierdząca polityka" tylko jedyna możliwa racja stanu dla tego państwa.

A co do Osetii to fakt, że bardzo źle przysłużył się tej sprawie casus Kosowa. Uznanie niepodległości tej marionetki było fatalnym błędem i Rosja doskonale to teraz wykorzystuje. Jestem coraz bardziej przekonany, że wojnę w makiaweliczno-mistrzowski sposób zaplanowała Rosja. Prawdopodobnie już od dawna istniał plan "wymiany" Saakaszwilego. Kazano tak długo Osetyńcom ostrzeliwać gruzińskie wioski (a tzw. siły pokojowe spały sobie wtedy w koszarach), aż gruziński prezydent straci cierpliwość, co przy jego temperamencie nietrudno. Rozmiar akcji rosyjskiej - bombardowania gruzińskich miast, atak na ropociąg, zatopienie torpedowca gruzińskiego na M.Czarnym (setki kilometrów od areny wojennej), akcja dywersyjna w Abchazji - wyraźnie pokazuje kto w istocie od początku trzyma sznurki w tym teatrze lalek. Ale to były tylko poszlaki. W sposób jednoznaczny wilcze kły pokazał dopiero minister Ławrow - "Saakaszwili musi odejść, nie jest dla nas partnerem do rozmowy". Stara rosyjska metoda.... tylko czekać na powstanie w Moskwie "partiotycznego rządu Gruzji". Kto wie jednak czy z tym oświadczeniem Ławrow jednak nie przesadził. Odsłania ono bowiem dosyć wcześnie prawdziwe rosyjskie zamiary a u samych Gruzinów może odnieść skutek odwrotny do zamierzonego (gdyby w czasie wojny rosyjski minister powiedział tak o polskim prezydencie, to niespecjalnie lubiany przeze mnie p. Lech miałby u mnie bezwarunkowe poparcie i pomoc jaką mógłbym służyć).

Gość chodzi o ludzi
Gruzini zabili wielu Osetynczyków, traktuja ich tak samo jak Rosja traktowała Czeczenów. popieram że obydwa kraje sa siebie warte