Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -21-Kamil

Czy warto spotykać się z panną, która jest byłą mojego najlepszego przyjaciela?

Polecane posty

Gość -21-Kamil

Dziewczyna z kolegą spędziła 2 lata. Rozstali się 7 tyg temu. Z tą dziewczyną chcemy być razem. Uprawialiśmy już seks. Ukrywamy jednak nasz związek. Nie chce żeby kolega się dowiedział. Nie da się tego jednak wiecznie robić, ją to męczy i namawia mnie żebyśmy się ujawnili. Boje się, nie chce zawalić znajomości z kolegą. Znamy się od 12 lat i to mój jedyny kolega, na którego zawsze można było liczyć i wiele razy wyciągnął mnie z niezłych opresji.

Gość -21-Kamil
Delikatna sprawa to dla mnie jest. Może pomożecie?

Jedną z zasad, którą staram się przestrzegać to "trzymać się z daleka od byłych żon, dziewczyn, czy kochanek, swoich kolegów."

Gość -21-Kamil
On będąc z nią nie raz mi mówił że zabił by rywala. Nie pozwoliłby, żeby ktoś ją dotknął. Zawsze był o nią zazdrosny. Rozstali się dosyć pokojowo, ona mu mówiła że mogą być dalej przyjaciółmi i gadać. On jednak z kolej mi powiedział, że nie chce już żadnych kontaktów z nią utrzymywać. Nie zniósłby że ona ma kogoś innego. Męczyło by go że sypia z jakimś innym i trudno było by mu się opanować. Zależy mi bardzo na naszej dalszej przyjaźni.

Gość Myrevin ale przeciez
ty trzymasz sie z dala od wszystkich kobiet, wiec co za różnica? :P

Czy warto się z kimś spotykać, nie zależy od tego z kim się było wcześniej } Wyjątek jak dla mnie stanowią przyjaciele i koledzy.

Gość -21-Kamil
Ja wiem że wato. Odpowiada mi i ja jej też. Tylko że nie mogę sobie pozwolić na stratę tego przyjaciela!!! Z nią mi się może za jakiś czas nie ułożyć, a z kolegą wiem że za 30 lat będę popijał piwko na grillu (o ile nie dam ciała na max) - to przyjaźń na całe życie.

Gość mamn_pytanie_mam
no to sam sobie odpowiedziales

Gość -21-Kamil
mamn_pytanie_mam To jaka jest odpowiedź??? Ja ze swojego wpisu żadnych wniosków nie mam - a ty jakie?

poruchasz , poruchasz i Ci się znudzi a przyjaciel na całe życie jest - zresztą sam to napisałeś że za 30 lat będziesz z nim piwko popijać :)

cukierasek... nie spłycaj.. Autorze mam ponad 40 lat uwierz mojemu doświadczeniu.. nie łap się za nią. :)

Gość Oblech
aleś głupi, sam nie wiesz co napisałeś? czy może nie zrozumiałeś po przeczytaniu co tam wyskrobałeś ? porażka :( :classic_cool:

bezimienny>> prosto chciałam napisać by chłopaczyna zrozumiał :) tyle jest kobiet na świecie , po co wiązać się akurat z tą ....?

Gość -21-Kamil
bezimienny - nie potrafię się za nią nie brać. Bardzo mi odpowiada i razem nadajemy na tych falach. Pasuje mi bardzo. Zastanawiam się jak zareagowałby na ten związek mój kolega, może tak gadał ale to już mu przeszło - może powiedziałby że mu to nie przeszkadza? Pewnie się łudzę.

Gość -21-Kamil
Ja się zastanawiam - nie wiem jak odczytuje to ktoś inny. Ja chciałbym mieć tą dziewczynę i przyjaciela, tylko czy da się to pogodzić?

No to po co tutaj nas pytasz jak to jest tak silne że nie potrafisz się nie brać. :) Wygląda na to że topik założyłeś ot tak sobie.. dal prowokacji.. :P

Gość mamn_pytanie_mam
Odpowiedziałeś sobie, że z nią może Ci nie wypalić, a przyjaciela stracić nie chcesz. Ja na Twoim miejscu porozmawiałabym z przyjacielem, opowiedziała, że nawet nie wiesz kiedy, coś zaczęło między Wami iskrzyć i spotkaliście się parę razy, ale trochę to dla Ciebie kłopotliwa sytuacja ze względu na przeszłość i nie chciałbyś, by z tego powodu Twoje z przyjacielem relacje się popsuły, więc chciałbyś wiedzieć, co o tym myśli, czy miałby coś przeciwko. Powiedz, że chcesz z nim o tym porozmawiać, nim Wasza znajomość przerodzi się w poważny związek, bo nie chcesz robić nic wbrew niemu, że liczysz się z nim, szanujesz go, ale też ona bardzo Ci się podoba i jesteś w kropce. Jeśli to prawdziwy przyjaciel, jakoś to pewnie przegryzie, uszanuje, że z nim pogadałeś i z czasem może zaakceptować. Ale trzeba taktu i delikatności, bo to dość trudna sytuacja.

Gość mamn_pytanie_mam
A jeśli przyjaciel się z tym nie pogodzi- pozostanie Ci wybór- on lub ona.

--> mamn_pytanie_mam Znam przypadek gdzie była absolutna zgoda przyjaciela... a milknę. A wy teoretyzujcie sobie dalej. :P

Gość pizdołap zbigniew
ja bym wybral przyjaciela. dziewczyny przychodza i odchodza a koledzy zostaja. zapytaj siebie czy warto w to brnac. i jak ty bys sie czul gdyby twoj kumpel zaraz po zerwaniu poderwal twoja ex- na pewno nie fajnie. odpus sobie

Gość mamn_pytanie_mam
Bezimienny, domyślam się, sugerujesz ewentualność "głośne tak, a ciche nie" i tak bywa, ale ja sugeruję jedno z rozwiązań, nie twierdzę, że najlepsze, myślę tylko, w miarę uczciwe.

Gość -21-Kamil
On jest inteligenty, boje się zapytać czy nie miał by nic przeciwko nawet podając przykładową sytuacje bo na pewno by się zorientował o co chodzi (że chodzi o jego byłą i o mnie). Nie chce pozwolić sobie na takie ryzyko. Kolega nigdy mnie nie zawiódł, zawsze mogłem na niego liczyć. Oddał swoje ostatnie parę groszy żeby mi pomóc, rzucił się na 3 gości żeby mnie ratować (spędził po tym parę dni w szpitalu), zaakceptował że panna na którą miał wielką ochotę go nie chciała i spotykała się ze mną przez jakiś czas, stracił przeze mnie prawko, dzięki niemu zerwałem z nałogiem tytoniowym, brał wiele razy winę moją na siebie, poniżył się nawet dla mnie, przyrzekliśmy sobie że będziemy się przyjaźnić aż do śmierci i nic nas nie rozłączy do śmierci i wiele innych. Takiego przyjaciela już nigdy nie będę mieć.Wiem że on tego mógłby nie znieść i na pewno mogło by być to dla niego bardzo przykre i raniące. Chce tego mu oszczędzić. Naprawdę ciężko dokonać jakiegoś wyboru. Liczy się dla mnie on i ona.

Gość -21-Kamil
Napiszcie jasno czy tak lub nie. Jak to widzicie? Już sporo wam napisałem, jakiś wnioski można wyciągnąć?

Gość mamn_pytanie_mam
Kolega nigdy mnie nie zawiódł, zawsze mogłem na niego liczyć. Oddał swoje ostatnie parę groszy żeby mi pomóc, rzucił się na 3 gości żeby mnie ratować (spędził po tym parę dni w szpitalu), zaakceptował że panna na którą miał wielką ochotę go nie chciała i spotykała się ze mną przez jakiś czas, stracił przeze mnie prawko, dzięki niemu zerwałem z nałogiem tytoniowym, brał wiele razy winę moją na siebie, poniżył się nawet dla mnie, przyrzekliśmy sobie że będziemy się przyjaźnić aż do śmierci i nic nas nie rozłączy do śmierci i wiele innych. Takiego przyjaciela już nigdy nie będę mieć.Wiem że on tego mógłby nie znieść i na pewno mogło by być to dla niego bardzo przykre i raniące. Chce tego mu oszczędzić. I Ty masz dylematy? Po9wiedz, że to żart to uporczywe pytanie...