Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocham mojego psa ale

Utrzymanie PSA jest zbyt drogie...................

Polecane posty

No dzis zwatpilam, poszlam z psem do weta bo miał straszny kaszel.Okazalo sie ze sie przeziebił i...................zapłaciłam 60 zł!!!!!!!!!!!Nosz kuzwa mac przeciez wizyta u spacjalisty dla ludzi tyle kosztuje!!przeciez to kpina

przegiecie naprawde przegiecie

a co dopiero jakby czekla go jakas operqacja!!!co to sie porobilo....

a myslisz, ze weterynarze beda pracowac za darmo?ze leki dla zwierzat nie kosztuja?ze sprzet do zabiegow jest darmowy?jesli ktos bierze zwierze to musi sie liczyc z wydatkami i tyle; ja wzielam kotka pare lat temu no i ponosze koszty-szczepienie ok 70 zl na rok, badanie krwi bo musi - tez ok 70, jedzenie, piasek, zabawka od czasu do czasu 100 zl jak nic miesiecznie, wiem, ze drogo ale bylam swiadoma tego ze kot nie zyje powietrzem i tez choruje

I co z tego, że jak za człowieka?? A weterynarz z czego ma żyć?? Ma żebrać, bo każdy mu za wizytę 5 zł da??

dokladnie-ludzie czesto mowia, ze placa jak za czlowieka, no kurde przeciez weterynarz to tez lekarz, ktory pracuje, zeby zarobic na utrzymanie, leki kosztuja tyle samo, badania i sprzet identycznie, wiec co to za dziwne rozumowanie, nie stac cie na zwierzatko to go nie bierz

nie mwoiac ile musialabyms zaplacic np za weterynarza-stomatologa gdybys chiala leczy zabki zwierza :D

Ej no nie przekonujecie mnie!!!!jak mozna porownywac weterynarza do np ginekologa???????????????????pies wazy 10 kg wiec daje sie mu bardzo malutkie dawki lekarstw wiec pytam za co oni tak podliczaja czlowieka?????

Ale oprócz leków lekarz poświęca swój czas, swoją wiedzę i umiejętności. I za to się płaci. A czy on jest głupszy niż ginekolog?? Wśród \"ludzkich\" lekarzy wszystkich specjalności jest pełno idiotów, a biorą grube pieniądze za wizyty...

nie przesadzaj!!!!jeszcze niedawno placilam grosze jak poszlam z psem do weterynarza bo tak sie sklada ze mialam zwierzaki zawsze i nigdy nie bylam tak zszokowana cenami!!

wiesz wizyta trwa 10 minut wiec co ty tu mowisz o jakims poswiecaniu czasu?????

pytam wiec co jesli moj pies bedzie musial miec operacje???? ile wtedy zaplace???? pewnie stad tez porzucanie psow soie bierze albo przywiazywanie do drzewa bo ludzie nie wyrabiaja na tak masakryczne ceny u psich lekarzy:/

Gość no nie wiem09 0
wszystko drożeje, wiec nie marudz

Gość sffssf
Trzeba było pomyśleć zanim kupiłaś psa, kretynko. Biedny psiak..

ale az tyke podrozalo??????????????????????????? kuzwa co za durnowaty kraj

ssssfffssss kuzwa zawsze mialam psy i nigdy ich utrzymanie nie sprawialo klopotu a teraz weterynarze poszaleli!!!!

Gość no nie wiem09 0
sama jestes durnowata :O

Gość sffssf
Gdybyś kochała swojego psa to nie bałabyś się operacji ze względów finansowych ale martwiłabyś się o psiaka. Żal mi cię.

ojejku przeciez zaplace za operacje w razie czego mnie tylko bulwersują ceny jakie teraz sa u weterynarzy!!!

Gość sffssf
Każdy lekarz kosztuje, takie czasy

chyba trafiłam tutaj na samych wetów co nie???

No ja nie wiem, ale mniej to płaciłam u weta z 10 lat temu za kota... I to był weterynarz taki od "wszystkiego", a nie specjalista dla małych zwierząt... Przesadzasz trochę...

naprwde wam sie wydaje ze leczenie psa powinno byc rowne leczeniu czlowieka???????powariowaliscie...

Gość no nie wiem09 0
No kur wa, lekarstwa kosztują tyle samo, weterynasz musi pracować i uczyć się tak samo długo, to dla czego miałoby to być tańsze idiotko?:O

bo pies wazy 10 kg idiotko a nie 80 np jak dorosly mezczyzna!!! a co za tym idzie ma 8 krotnie mniejsza dawke lekarstwa!!!

Gość no nie wiem09 0
No i co z tego?:O trzeba było zapytać weta dlaczego tyle płacisz, to nie musisałabyś teraz jęczeć :O

ale prostaczka z ciebie :o a tak dla informacji to chyb anie wiesz ile kosztuje leczenie czlowieka gdy zachoruje na cos powazniejszego

Po pierwsze,nie porównuj np.ginekologa do weterynarza.:) Powiem ci,że weterynarz jest większym fachowcem niż "ludzki"lekarz!Dlaczego?Ano,dlatego,że człowiek pójdzie do lekarza,powie wszystko,gdzie i co go boli,kiedy,itd.Natomiast,zwierzak nie umie mówić,lekarz-wet.sam musi wszystko wyczaić.:) Pytasz o operacje?Moje psy były operowane.Różnie płaciłam.Zależy,co mu dolegało.Ostatnio,mój pies był operowany,miał kamienie w pęcherzu i piasek w drogach moczowych.Płaciliśmy po 500 zł.Za badania przedoperacyjne i samą operację.Późniejsze wizyty-różnie.Zdjęcie szwów było gratis!:D Weź pod uwagę takze to,że teraz mój pies,musi trzymać dietę.Od czasu do czasu może zjeść ryż z miesem kurczaka lub innego drobiu(królika też moze),a ponad to,je karmę dietetyczną,która kosztuje 60 zł za 2 kg. Reasumując------->nie lamentuj!Twoje wydane 60 zł to jest pestka!:)

To znaczy, że jak ważę 50 kg, to płacę mniej, a jak przytyję, to więcej będę musiała?? Bo taki jest Twój tok rozumowania... Albo jak pójdziesz z dzieckiem do lekarza, to zapłacisz mniej, bo mniejszą dawkę lekarstwa ma dostać??