Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziki..dziki

kiedy tresowac?

Polecane posty

Gość dziki..dziki

od jakiego wieku mozna zaczac tresure owczarka niemieckiego???? kolega mowil mi ze od 1roku...ale czy pies nie nauczy sie do tego czasu glupich nawykow....bo ze to niby maly jest i niczego nie mozna mu zabronic....hmmm

Gość bedzie bedzie
od 4 miesiąca!

Gość dziki..dziki
chyba w ogole tresowac powinno sie psa juz po 3 mcu prawda?????

Gość dziki..dziki
bo moj znajomy stwierdzil ze bedzie psa szkolil od roku...a teraz ten pies ma 7 mcy i jest..kurde...glupi...a pozniej bedzie trudno psa przestawic na trudne zachowanie...psy sa bardzo madrymi zwierzakami ale....

Gość dziki..dziki
zakrecilam troche...trudno bedzie psa przestawic na inne zachowanie niz do tego roku jak mial luz w wychowaniu

a co to znaczy - tresować??? tresuje to się słonie w cyrku psa się uczy :)

Ja tez mam suke owczarka niemieckiego dziś własnie ma równo 11 miesięcy. Sama nauczyłam ją czego nie wolno a co wolno. Ma jeszcze czasami fiu bzdziu w głowie i idę z nia za miesiąc na szkolenie. Właśnie ją zapisałam. Zreszta sam treser powiedział ze przyjmują tylko po roku.

Gość koty gora
!!! :D

Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***
to zależy co masz na myśli. czy fachowy trening z treserem czy podstawy wychowania. o to pierwsze spytaj tresera to drugie od urodzenia. pamiętaj że nie ważne kiedy pies zacznie szkolenie, i jak dobry będzie trener, bez podstaw wychowania i przyporządkowania psu odpowiedniego miejsca w stadzie (rodzinie) efekty będą mizerne.

Jeśli chodzi o dobre wychowanie, trzeba uczyć od jak najmłodszego. A jeśli chodzi o szkolenie, to od 9 miesiąca.