Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co to ..

swędzenie odbytu - owsiki czy hemoroidy albo co to może byc

Polecane posty

Gość nie wiem co to ..

Witajcie mam problem otóż od pewnego czasu ( coś około tygodnia ) swędzi mnie odbyt. Wcześniej tez się czasem zdarzało i nie wiem od czego to. Smaruje różnymi maściami np. pimafucort, clotrimazolum,l3 prurigo itp ( skojarzyłam to że może mieć związek z infekcjami pochwy które czasem mi się przytrafiały ale to chyba nie ma związku.) Pomyślałam też że może uczulenie na płyn czy coś...hmm zaczęłam przeglądać topik o owsikach i o hemoroidach i kurde nie wiem co mam myśleć, żadnych robaków raczej nie widziałam, z daleka zerknęłam na to co wydaliłam no i tak jakby były jakieś krótkie niteczki ale nie wiem czy to to, może to po prostu autosugestia bo czytałam o tym. nigdy wcześniej gówna nie oglądałam...a owsiki to się miało jak się było małym dzieckiem. Bo wszędzie pisali że jak się ma owsiki to na pewno wiadomo że to one,i nie da się tego przeoczyć, że jak się odbyt oglądnie w lusterku też je widać itp, więc tak zrobiłam wzięłam 2 razy wieczorem lusterko i nic nie zauważyłam....ale za to zaczęłam się zastanawiać czy to nie może jakieś hemoroidy, bo zobaczyłam jakby mała fałdkę hmmm już sama nie wiem, czy tak wygląda " normalny" odbyt czy nie, nigdy wcześniej sobie tyłka nie oglądałam:/ czasem zdarzało mi się że przy podcieraniu była odrobina krwi - nie dużo, taka odrobinka, a czy owsiki widać na papierze podczas podcierania się?? Bo nic właśnie takiego nie zauważyłam....i dlatego się zastanawiam...Kupie chyba i tak jutro ten krem co reklamują proctohemal czy jakoś tak i zobaczę, no ale zastanawia mnie to - czy jeśli byłyby to owsiki, to czy nie powinnam ich widzieć np podczas podcierania się na papierze. Mam 23 lata, i zawsze myślałam że owsiki to problem małych dzieci, a hemoroidy to przypadłość raczej starszych...

Gość nie wiem co to..

Gość ja nie wiem jak można
mieć 23 i nie wiedzieć jak wygląda własny tyłek :O A na własne gówno też warto czasem spojrzeć żeby wiedzieć czy wszystko OK. Jak można nie znać własnego ciała ???!!! :O

Gość musztarda
Nie słuchaj, nie podmywaj się po każdym wypróżnieniu, to bez sensu. Nadmierna higiena w tych sferach nie jest wskazana, każdy ginekolog i proktolog Ci powie. Zrób test na pasożyty. Hemoroidy, to nie przypadłość starszych, zależą głównie od trybu życia. A tak w ogóle jak masz wątpliwości, idź do proktologa.

Gość nie wiem co to .
ejj sorry tyłek wiem jak wygląda. Mam duże lustro w pokoju, ale kiedy mnie odbyt nie swędzi nie mam zwyczaju wypinania się do lusterka i oglądania tej " dziurki" , no a zazwyczaj jak się wypróżniam i podcieram to papier przykrywa to co wydaliłam i jak się nic nie dzieje to tez jakoś nie nachodzą mnie myśli żeby je odkopywać. A żeby oglądać jak się nic nie dzieje,wtedy to się po prostu o tym nie myśli.... Dzięki innym za podpowiedzi, a test na pasożyty to pewnie bad.kału tylko??

Gość nie wiem co to..
i czy mogę zrobić lewatywę w takim przypadku? Wiem że jedni zalecają a inni mówią że nie są wskazane, chciałabym oczyścić ogólnie jelita wg przepisu Tombaka...

Gość AL818181
Znalazłem lekarstwo na swędzenie odbytu - miałem ten problem od około 2 lat - nie mogłem w nocy zasnąć i wcześnie się budziłem i nie mogłem z powrotem zasnąć - męczyłem się i szukałem przyczyny - nie znalazłem przyczyny - szukałem środków przeciw swędzeniu - i do niedawna nic nie mogłem znaleźć co by mi pomogło - około 1 miesiąc temu dla próby kupiłem "Johnson's baby Higiapele" firmy Johnson&Johnson (różowy płyn) i mi pomógł - działa on natychmiastowo - od momentu nałożenia na swędzący odbyt natychmiast działa. Ponadto od momentu gdy to stosuję coraz rzadziej zdarza mi się aby odbyt mnie swędział - a jeżeli mnie swędzi stosuję ten płyn -i OD RAZU swędzenie znika. Nie jestem w jakikolwiek sposób związany z producentem tego płynu - tego produktu też mi nikt nie polecił - sam metodą prób i błędów na niego trafiłem - WIĘC jeżeli TOBIE też pomoże będę bardzo zadowolony - bo wiem osobo która mnie czytasz przez co przechodzisz bo sam przez to przechodziłem - jeżeli więc TOBIE też pomoże to PODZIĘKUJ MI W MYŚLACH.

Gość gość

moze dieta zla, nie wpie....ajcie tyle tlustego to nie bedzie swędzieć i myc d**e czesto :) przynajmniej raz dziennie ale to chyba robicie.Prawda ?

Gość gość
proponuje smarować okolice odby...u provag żelem, łagodzi świąd, konsultacja z lekarzem też się przyda, test na pasożyty wyjaśni wszystko