Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość c3po

Konto w banku - co i jak ?

Polecane posty

Gość c3po

Witam :) kilka dni temu skończyłem 18ście lat. Mam zamiar założyć sobie konto w banku (przede wszystkim po to aby dokonywać transakcji na allegro). Problem w tym, że nie mam pojęcia co i jak. Słyszałem, że w Millenium można założyć konto 'studenckie', na koncie musi być minimum 2zł, utrzymanie konta nic nie kosztuje. Ile w tym prawdy tego nie zweryfikowałem. Dlatego zwracam się z prośbą do Was może ktoś ma owe konto, bądź zna zasady funkcjonowania kont w banku. Jakie dokumenty są potrzebne do założenia konta?

Gość w Getin BANKU
masz konto całkowicie bez płatne z dostępem do bankowości internetowej, przelewy wychodzące na zewnątrz są bez płatne, oczywiście te w ramach tego samego banku również.

Gość c3po
wolałbym wiedzieć jak to jest w praktyce bo z tego co czytam to większość oferuje konto za 0zł :o nie chce mi się w to wierzyć na pewno są jakieś ukryte koszta tylko gdzie... ? Czy umowę z bankiem należy podpisać na czas określony ?

http://www.mbank.pl/indywidualny/rachunki/osobiste/eKONTO/index.html Tu jest wszystko na ten temat.Wiadomo,że każdy bank bedzie zachwalał swoje usługi.W mBanku mam konto internetowe.Wszystko załatwiam przez internet lub telefon.Umowę do podpisania przywiózł mi kurier.Kartę dostałam bezpłatnie pocztą.Za przelew płace 50gr.Za prowadzenie rachunku nie płace nic.Za wyciąganie pieniędzy z bankomatu też nic nie płacę.

Gość c3po
to w takim razie jak oni zarabiają na tym skoro praktycznie za nic się nie płaci?

Za to że "obracają" pieniedzmi na twoim koncie.Nie wiem na czym to dokładnie polega.Jakiegoś bankowca trzeba by było zapytać.:-)

Gość c3po
dzięki, a może ktoś potrafi powiedzieć coś o innym banku? który najkorzystniejszy? czym się różni konto internetowe od konta tradycyjnego ?

Gość są konta darmowe w większości
banków a bank zarabia tylko na tym że trzymasz u nich swoje pieniądze, którymi oni obracają więc się nie bój - bank zawsze na swoje wychodzi jeśli chodzi o "ukryte" koszty - nigdzie takich nie ma - wystarczy uważnie czytać taryfy opłat (są na stronach internetowych banków) i porównać je ze sobą przykładowe koszty: prowadzenie konta - Ozł przelewy wewnątrz banku - Ozł Przelewy internetowe poza bank - Ozł lub kilkadziesiąt gr. przeley w okienku poza bank - to zwykle kosztuje jakieś 4zł karta bankomatowa - przeważnie ok 10 zł na rok, chyba niewiele banków daje ją za darmo oprocentowanie - 0% - ale to jest ROR - dla oszczędności (nawet małych) polecam konta oszczędnościowe ze swoich doświadczeń - stanowczo odradzam bank LUKAS

Gość pomoge chetnie
i to tez mój temat

musisz dokładnie porównać taryfy opłat - i określić jakie operacje będziesz wykonywać - wtedy porównasz koszty czytaj taryfy - nie reklamy i hasełka

dla młodej osoby (na razie tylko handlujesz na allegro - ale z czasem się to zmieni) polecam konto

Gość c3po
dziękuję za zainteresowanie. "są konta darmowe w większości" w jakim banku posiadasz obecnie konto ? co to jest konto oszczędnościowe ? czy kartą bankomatową można płacić w kasach ?

Gość c3po
podnoszę temat

Gość c3po
zapoznam obficie owlosione panie najlepiej kulturystki

Gość c3po
wpis wyżej to nie ja. proszę o kulturalne i wnoszące coś do tematu wypowiedzi.

Gość c3po
może ktoś coś jeszcze wie ?

ja dzis założyłam kont w ing banku konto Direct też sie zastanawiałam jakie założyc studenckie czy takie i różnica taka ze studenckie masz do 26 lat a to masz bez ograniczeń wiekowych

Gość c3po
ile trzeba mieć minimalnie na koncie w mBanku? czy przynajmniej raz w miesiącu trzeba wpłacać jakąś określoną sumę? przepraszam, że zadaję tyle pytań ale jestem totalnie świeży w tym temacie :)

Gość Mariiia
a ktos mi powie w jakim banku najlepiej złożyc kase mam spore oszczednosic i nie chce je juz dłuzej 3mac w skarpecie:) jaki bank najlepiej sie oplaca