Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgosia222

Czy to prawda ze aby odzwyczaic dziecko od ssania piersi w nocy nalezy ...

Polecane posty

Gość malgosia222

podawac mu zamist cycka wode ? Chcialabym wreszcie przstac karmic piersia ale moj 9 miesieczny synek wstaje po kilka razy w nocy i domaga sie jedzenia ...bardzo prosze o rade

Gość a mi sie wydaje
ze podajac mu wode odzwyczaisz go moze od cyca ale przyzwyczai do butli i nadal bedzie sie budzic... cyba lepiej go poglaskac przez chwile.

Gość boze nie załamujcie mnie
:O to do kiedy dziecko musi jeść w nocy???????????

Gość Vicka
Kochana, ja właśnie odstawiłam mojego ssaka po roku karmienia piersią. A więc- nie dajesz piersi i już.Od dzisiaj. Wodę masz w butelce lub niekapku pod ręką, na wypadek, gdyby dziecko było spragnione. Oczywiście budzi się i chce cycka. Płacze. Ty przytulasz, ale mówisz, ze cycka już nie ma - mleczko się skonczyło (roczniak już sporo rozumie-nie wiem w jakim wieku Ty masz dziecko). Będzie wrzask. Ale coraz rzadziej. U nas młody budził się 4 noce. Pierwszej nocy 5 razy. Drugiej 3 razy. 3 i 4 noc raz. 5 noc pierwszy raz w swoim życiu przespał. Bardzo pomaga też jeśli malucha uspokaja tata, żeby nie czuł zapachu mamy i mleczka. Nie obędzie się bez protestów, ale to normalne. Kiedy podajesz wodę dajesz dziecku sygnał - mama jest tu żeby Ci pomóc, ale cycka nie będzie. Więc po jakimś czasie dziecko widzi, że nie opłaca się budzić. Życze powodzenia! P.S. Moje dziecko ma dość głosny płacz, który bardzo denerwuje i zniechęca. Polecam kupić stopery do uszu - to nie żart. Pomagają przetrwać.

Gość Vicka
widzę, że temat stary :-) Ale problem aktualany ;-)

Ja karmiłam w nocy dość długo- ale mi to nie przeszkadzało:) Nie pracowałam wtedy, więc nie narzekałam. Mój syn jakoś sam się oduczył odkąd zaczęłam mu podawać kaszkę łyżeczką przed snem- bo z butelki nie potrafił kompletnie pić. Zapychał się chyba tą kaszką, bo w nocy już się wtedy nie budził ( tylko ja biedna z dwoma kamieniami zamiast piersi się budziłam rano:P).