Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PrzyszlaMama23de

Mozna jednoczescie karmic piersia i butelka noworodka??

Polecane posty

Przez mieisąc karmiłam w dzień cyc a w nocy butla. Jednak z czasem albo Ty wymiękniesz i dasz butlę lub dziecko samo odstawi pierś/butlę.

Ja synka karmiłam i piersią i butelką pół roku. Najpierw dawałam mu obie piersi a potem butelkę, z której zjadał tyle tylko co mu brakowało. Potem ściągałam resztę pokarmu z piersi. Musiałam tak robić bo malec słabo ciągnął i po 5 minutach zasypiał przy piersi. Miałam do wyboru, albo mi wisiał przy cycu na okrągło, albo sie darł. Po pół roku bez problemu przeszedł na sztuczny pokarm:)

Miałam mało pokarmu i moja córka była od początku dokarmiana. Może był z tydzien , ze była tylko na cycu. Po około 3,5 miesiąc, gdzie cycem karmiłam ja mało, bo prawie nic nie miałam, pokarm sciagałam do butelki i z całego dnia starczyło tylko na 2 karmienia , sama juz nie chciała piersi. Gdybym kiedys miała drugie dziecko, to mimo wszystko podawałabym mu butelkę przynjamniej z wodą, bo widze jakie problemy mają moje kolezanki, ktore karmiły piersią długo, z przyzwyczajeniem dziceka do butli.

moja tez od początku dojadała trochę z butli na noc... potem nie było problemu, gdy wróciłąm do pracy, bo była już oswojona z butelką :)

tez tak mysle ze to nie glupi pomysl .ja sie martwie tym ze moge miec problem z karmienie ze wzgledu na wklesle brodawki sutkowe myslalam o takich nakladkach na piersi i dokarmianiu butelka.