Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aca

Zazdrość... jak ją leczyć? czy to chore?

Polecane posty

Gość Aca

co sądzicie o zazdrości w zwiazku? jestescie zazdrosne o swoich chłopaków? bo ja czuje że tak... i nie wiem jak z tym walczyc niestety:( nie chcę być zazdrosna bo wiem że nie mam podstaw... wiem,że on mnie kocha i mu ufam... że nic glupiego nie zrobi... a jednak czuję obawę. On wie,że jestem zazdrosna i się z tego z jednej strony cieszy i perfidnie sie ze mną droczy... np. gdy jedzie gdzies z kumplami... na impreze np. to mówi ze bedzie "wyrywał" itd... bo wie że ja wtedy na to zareaguje... po co on to robi? i jak ja mogę pozbyć się tego uczucia zazdrości?

Powiem Ci ze ja tez jestem strasznie zazdrosna a powodu nie mam. Wkurza mnie nawet to że pójdzie z koleżanką i kumplem na pizze między zajęciami (po co koleżanka?) Wiem, że musze z tym walczyć Mój tak samo się ze mną droczy, mówi że to dobrze jak jestem troszke zazdrosna ale czasami i jego to już denerwuje. Wprowadzam niepotrzebne dyskusje do naszego związku :(

Gość Aca
no własnie ja tak samo... widzę,że mamy podobna sytuację... w sumie powiedział mi ze z jednej strony to dobrze,że jestem zazdrosna a z drugiej nie... wiem,ze ma racje... ale moze jakby sie ze mną nei droczył mówiac że bedzie wyrywał itd... to moze bym nie była? jakoś muszę się z tym uporać... tylko jak? Ty jak sobie z tym radzisz? on własnie jest na imprezie z kumplami... (dzwonił juz 3razy do mnie nawet) a moja wyobraźnia działa swoje... no bo mówił,że "będzie szalał" a jeśli wtedy nie żartował i się nei droczyl?:( i tak w kółko... ;/ a podstaw nie mam... bo czuje ze mu ufam!

Gość tinakkkka
no to nie jestem sama...eh....ja musze siedziec w domku i sie uczyc a on jest teraz na weselu. tez do mnie dzwonil, wszytsko jest ok, a ja strzelilam focha i juz sie poklocilismy. po alkoholu wypomnial mi ze zawsze tak jest jak sam wychodzi....qrcze,... chyba musze cos z tym zrobic. bo juz mi naprawde glupio.... tydzien temu byl na wieczorze kawalerskim i o malo nie zwiariowalam. nasluchalam sie o tym ze faceci chodza do burdeli itp i w nocy spac nie moglam bo myslalam ze mnie zdradza....

Gość tinakkkka
poszukalam w necie porad dot zazdrosci, jedna z nich brzmiala zeby odwrocic sytuacje. ze niby teraz ja jestem na imprezie i on siedzi w domu. hmm... moze troszke dziala, sama chcialabym byc wtedy spokojna.

Właśnie ostatnio sobie nie radze. Jestem zazdrosna o to że on (tak sobie wkręcam) woli spędzać czas z jakaś koleżanką niż ze mną. Że woli jej towarzystwo bo mają podobne poczucie humoru i sie dobrze dogadują. A wiem że dla niego to tylko koleżanka. Sa wybrane osoby o które jestem zazdrosna. Był ostatniuo na wieczorze kawalerskim kolegi , jak ja przeżywałam ze jakas babka bedzie mu tylkiem przed nosem machac i cycki pokazywac. Albo nawet (!) nie wiem czy to zazdrość ale wkurza mnie jak po siłce (tylko męska) bierze prysznic nago gdzie chodza inni faceci:/ Ja chyba uważam że on jest tylko mój. Od razu mówie ze go nie ograniczam. Ale za to później płacze w poduszke:( Ostatnio staram się powstrzymywać, udaję że mnie to nic nie rusza ale ciężko jest

Gość Aca
ojj no nie jesteś sama! ja wariuje juz też normalnie... i jeszcze te jego teksty... "ale tu dziś dziewczyn jest" itp... wiem,ze sie droczy... ale mnie to dobija i znow wlącza mi sie czarny scenariusz tego wszystkiego :| a jak Ty z tym walczysz jeszcze?

Gość tinakkkka
wieczor kawalerski...wiem co to znaczy, do 5 rano plakalam w poduszke. bo przeciez ktos inny jest wazniejszy...to glupie, ale mam tez tak ze zadrosna jestem o to ze u kumpla w mieszkaniu dluzej siedzi niz u mnie.o to ze byl ze znajomymi w jakiejs nowej knajpie a ze mna nie poszedl. Macie cos podobnego? :/ mnie to juz dobija...a ciekawe jak on to musi znosic....hmmm.......................

Gość Aca
no u mnie bylo np . ostatnio tak że on wyskoczył sobie do baru na piwo z kolezankami... (z kuzynka i jej dwiema koleżankami) no i wtedy to było przegiecie dla mnie... bo nic mi o tym nawet nei powiedzial... i zachowywał sie jakby nigdy nic... ten dzien mielismy sie spotkać, ale on nei mógl itd...ale na piwo mógł iść?;/ i jak tu myśleć racjonalnie?

Mój raczej takich tekstów nie mówi. Czasami jak np sie zapytam z kim rozmawiał przez tel to odpowiada że z jakąs blondyną ale o to zazdrosna nie jestem :P U mnie ta zazdrość jest tak dziwna. Bo wiem, że mnie nie zdradzi, wiem ze mnie kocha. Wydaje mi sie że powinnysmy sie hamować z mowieniem i komentowaniem różnych sytuacji. A może sama się z nim podrocz? Obróć w żart? Ja się tak staram robić.

Gość Aca
tinakkkka też tak mam... w sumie on nei wie chyba ze ja to tak bardzo przezywam.. ze jestem "TROCHE" zazdrosna wie... ale nie do konca... staram sie to ukrywac... i pozbyc tego głupiego uczucia... tylko nie mogę... nie umiem :?

Gość tinakkkka
ACA- jakbym siebie czytala!!!!!!!!!! dla mne to juz czasami jest przegiecie ze strony faceta....ale czy to tylko z mojej strony tak wyglada?hmm moj teraz siedzi na weselichu. po ostatniej klotni 2 h temu juz nie dzwoni. powiedzial mi ze mam pretensje za to ze wychodzi ze swoimi znajomymi. spoko, nie mam nic przeciw....

Aha jak idzie z samymi kumplami na piwo to jakoś to wytrzymuje ale jak juz jest jakaś dziewczyna to już sie we mnie burzy.

Gość Aca
no mój jest dosć wredny (tak jak jaaa :P ) no i niestety mówi takie teksty... w sumie już wiem kiedy są przepełnione ironią i wyczuwam coraz częściej kiedy sie droczy... ale to mnei też juz wkurzać zaczyna... bo sprawy które dla mnie są ważne on traktuje z przymrużeniem oka... (chodzi tu mi o te cale spotkania z kumplami w klubach itd...)

Gość tinakkkka
mnie tez to juz wkurza, a moze my za duzo wymagamy od nich> a moze oni nam za malo daja- zapewnien ze wszytsko jest ok. sama juz nie wiem....

A może mu o tym powiedz? Uważam że rozmowa zawsze pomaga ale niestety troche sama sie jej boje a właściwie wstydze... bo to głupie przeciez jest :/

Gość Aca
no moj jest w klubie... z kolegami... w któym ejst peeelno dziewczyn :| i od godziny milczy... a ja juz sobie powoli zaczynam wyobrażać... chociaż wierzę w jego zapewnienia o miłosci... ostatnio rozmawialiśmy tak powaznie na temat tego jego imprez z kolegami... i stwierdził ze moge byc spokojna bo ma mnie i zadna inna mu nei potrzebna... ale zawsze nutka niepokoju jest :( i te jego droczenie... :/

Gość Aca
no wlasnie... cieżko tak mu o tym powiedziec... bo uzna mnie za jakąs zdesperowaną zazdrosnicę, któa najchętniej zamknęłaby go w klatce...a tego nei chce... boje sie że z czasem moja zazdrość moze zrujnować zwiazek? :(

Gość A CO JA MAM POWIEDZIEĆ
Mój chłopak za miesiąc zaczyna studia dzienne w zupełnie innym mieście i będziemy widzieć się tylko w weekendy... Cieszcie się, że na co dzień macie swoich facetów przy sobie.

Gość tinakkkka
u mnie juz rujnuje. czasem wiem ze przesadzam. ale juz tego nie kontroluje. teraz-ostatnia klotnia- powiedzial mi ze kazdy ma swoje zycie i niech spotyka sie ze swoimi znajomymi.... to zabolalo. a na piwo z kolega mi nie pozwolil isc....

Gość Aca
mój też zaczyna studia... (ale w tym samym miescie na szczescie) ale ja mam szkołe...treningi i też beziemy miec tylko weekendy wiec tez mi ciezko!:( właśnie dzwonił już sie uspokajam chyba ;) :D

Gość tinakkkka
moj tez studiuje w innym miescie. cala polska nas dzieli. jakos inaczej jest bo wiem ze ma ciezkie studia i musi sie duzo uczyc, a na polibudzie sa prawie sami faceci-na jego kierunku. wiec sie nie boje. ale jak sie spotyka ze znajomymi z liceum...hmm.......

I tak masz dobrze że do Ciebie dzwoni. Mój jak gdzieś wyjdzie to jedyne co napisze to "bede za jakies 1,5 godziny bo spotkałem po drodze...(kogoś tam)" Tak w środku nocy spotkał?

Gość Aca
tinakkkka a mój mi nie zabrania wlasnie... jeśli chcę to moge iśc... on sie w to wtracał nie bedize (tak mi powiedział) no moze dlatego ze to dopiero 2miesiace... :P on niby nei jest zazdrosny... ale była sytuacja która go ruszyła... zbyt krótkie spodenki na meczu miałam i sie strasznie zbulwerswoal... moze oni też przezywaja to co my tylko to ukrywaja lepiej?

jestem facetem, jade dzis do holandii. na miesiac zostawiam dziewczyne ktora kocham w swoim domu, a teraz przyjechalem do swojego zeby sie spakowac, ale zaraz po wyjezdzie dowiedzialem sie ze jakis kolega skontaktowal sie z nia i mowi ze przyjezdza do krakowa i czy mogliby sie spotkac i pogadac. ona sie zgodzila, ale to co najbardziej mnie w tym drazni, to to ze ona nic mi nie powiedziala, bo twierdzi ze jestem zazdrosny i ze od razu robilbyl awanture. i tak jest zawsze, o wszystkim dowiaduje sie ostatni. niby sie kochamy, ona mnie zapewnia ze to tylko kolega i nic wiecej, ale moja zazdrosc nie daje mi spokoju. szczegolnie ze ten jej kolega akurat dal znac wtedy jak wyjechalem z krakowa.

Mój idzie na budownictwo, też przeważnie sami faceci, ale jednak to, że jest daleko, że nowe znajomości, dziewczyny etc. mnie dobija. tinakkkka------- ile byliście ze sobą jak twój chłopak zaczął studiować? I ile już to trwa? Jak sobie radzisz? Nie martw się znajomymi z liceum :)

Gość Aca
no zadzwonil... powiedzial ze jest w miare nawet...okreslił gdzie jest... gdzie bedzie itd... i że nic nei pije ( i to mnei też uspokoilo^^) no i dodal dwa magiczne słowa na koniec które moze dadzą radę uspic moją wyobraźnie choc na chwile...

Gość Aca
no to nie tylko my jesteśmy zazdrosne a faceci również ;)!

deserted ----> powiedz dziewczynie, że Ciebie to drażni i po prostu nie życzysz sobie takiego czegoś, a jak bardzo tak jej zależy na tym, byś zawsze był informowany ostatni, to ona również będzie ;] nie martw się, jak to zwykły kolega, to na pewno nic głupiego twoja dziewczyna nie zrobi. Trochę więcej wiary w siebie !