Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 11---222

Uczulenie po hennie do włosów

Polecane posty

Gość 11---222

Uzyłam henne do włosów i dostałam takiego uczulenia ze twarz mi spuchła, a po kilku dniach skóra na głowie strasznie mi sie łuszczyła, schodziły wielkie płaty naskórka, wyczesałam tego chyba poł miski.twarz spuchła, a na głowie w niektorych miejscach miałam bable z płynem jakims.brałam zastrzyki i tabletki.Tylko dziwne bo ja juz te henne wczesniej 1 raz uzyłam i nic mi nie było a za drugim razem uczulenie....czemu tak?? i jescze mam pytanie, ten naskorek co mi schodził po tym uczuleniu z głowy bo baaardzo łuszczyła mi sie skora wiec go zdrapywałam grzebieniem,,,,ten naskórek to jakis łupiez???? bo przeciez łupiez to nic innego jak łuszczaca sie skora na głowie, a mi sie tez mocno złuszczyła po tej hennie,,,,,,,czyli to był łupiez???

Gość Ewa z Oławy
Ja też miałam uczulenie po użyciu henny na włosy peezdowe.:O

Gość 11---222
ale sobie zarty robisz, a ja pytam poważnie

Gość olus678
człowieku z takimi rzeczami to sie idzie do lekarza bo można umrzeć ! czytałam o tym na necie...

Gość 11---222
Przeciez byłam u lekarza, pisałam ze brałam zastrzyki i tabletki!!!

Gość jaka to henna byla
podaj firmę

Gość 11---222
kurcze zapomniałam firmy, to był bodjaze balsam w tubce

Gość jaka to henna byla

Gość jaka to henna byla

Gość jaka to henna byla
problem polaga na tym, że większośc produktow o naziwe "henna" henną tak naprawdę nie jest. Są to chemiczne mieszanki z dodatkiem jakiejś tak ilości henny i to nie henna w nich uczula - tylko chemia. Produkty takich firm jak Venita, czy Eld (wersja w paście) HENNAMI NIE SĄ ! choć noszą taką nazwę....

Gość a co moze bardziej
uczulic, co jest niebezbieczniejsze, farby do włosów czy te henny o ktorych piszesz ze nie s a prawdziwymi hennami tylko z dodatkami?

Gość jaka to henna byla
to jest ciężkie pytanie bo każdy jest uczulony na co innego...ale generalizując - myślę, że jednak farby chemiczne, ale...jak mówię wszystko zalezy od indywidualnych predyspozycji i składu produktu.

Gość chcąca pomóc
Hej , Ja również miałam coś takiego. Byłam przez to w szpitalu. Jest to uczulenie na henne. U mnie zdarzyło się to dopiero za 4 razem. Spuchła mi twarz , miałam ropne zapalenie głowy. Schodziło przez całe ciało przez 2 tyg. Bardzo wypadają mi po nim włosy. Na samym początku leczenia, kazali płukać mi to rumiankiem, robić z nich okłady. Później w aptece kupić specjalny szampon i stosowałam go przez ok. tydzień , po rumianku. Uczulenia jest bardzo nie bezpieczne bo przebija się przez warstwy skóry. I zostaje po tym lekka deformacja głowy, ale jak masz włosy to nie widać. Ale jak używasz tuszu , czy kredki do oczu to czasami będziesz czuła dziwne uczucie, wtedy przestań ją stosować bo jednak ta alergia płynie w żyłach.