Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość You can dance

CZY MOZNA PRZED SNEM DAWAC KAKAO DLA DWULATKA??

Polecane posty

Gość You can dance

Dziewczyny mam pytanie, mam 2 letnia corke i przed spaniem zawsze jej daje mleko Bebilon Junior. Uwielbia je. Ale ostatnio daje jej z tym mleczkiem kakao Cola Kao(czy jakos tak) , czy uwazacie ze to nic zlego dla dziecka dawac na wieczor przed snem kakao, czy moze lepiej zaprzestac tylko na mleku?

Gość OlaOlaMN
Nie twierdzę, że kakao szkodzi, ale słuchajcie dziewczyny, zrobiłam sobie kiedyś miesiąc bez słodyczy. Po tym miesiącu wypiłam sobie właśnie takie mleko z kakao. Co wtedy poczułam da się porównać jedynie z zastrzykiem adrenaliny: ogromny przypływ energii, wzrost poziomu serotoniny i ochota na skakanie, tańczenie i śpiewanie. Wtedy sobie postanowiłam, że nigdy w zyciu nie dam dziecku kakao przed snem, to tak jakby kłaść je do łóżka i jednocześnie pobudzać elektrowstrząsami :D Jak nie wierzycie - zróbcie ten sam eksperyment :)

Gość You can dance
Ola moze na ciebie tak dziala kakao, ale moja corcia od kiedy pije kakao zasypia tak jak wczesniej :)

Gość OlaOlaMN
Moze to kwestia przyzwyczajenia. Gdy piłam je częściej nie odczuwałam takich rewelacji. Ale jak teraz o tym myślę to wydaje się logiczne. Cukier+kakaowiec=czysta energia :)

Gość miaaa...23
Moja córcia ma 1,5 roku i też od pewnego czasu do mleka wieczornego dodaję jej kakao (nesquik) i też śpi normalnie :) a do tego wypija więcej mleka niż wcześniej :) Ja podaję mleko Bebiko Junior :)

Gość You can dance
a tak w ogole do jakiego wieku nalezy podawac dziecku mleczko w proszku?

Gość coz za podbicie aukcji
mleko w proszku DO trzeciego roku zycia kakao OD trzeciego roku zycia (alergen)

Gość You can dance
no tak kakao alergen ale moja kakao nie alergizuje w iec mozna spokojnie podawac

moja ma poltora roku i pije kakao co wieczor przed snem. to taki mily zwyczaj:)sama pamietam smak kakao z dziecinstwa . i corcia tez go uwielbia. a spi jak anioleczek cala noc;)