Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszl niedoszla panna mloda

Czy jak ktoś naprawdę kocha to chce ślubu?

Polecane posty

Bardzo mnie o nurtuje...Mój facet, z którym jesteśmy już rok twierdzi, że bardzo mnie kocha, ale ślub to najwczesniej za 5 lat (on teraz ma 25). Wogóle traktuje slub jak jakies zło konieczne. Chce w przyszłości go wziąć, ale na razie odnosi sie do tego jak do jakiejś kary, którą odracza w czasie. No i troche mnie to zastanawia. Nie chodzi nawet o to że ja juz bym chciala wychodzic za mąż, ale o to jego podejście. Dla mnie ślub to coś wspaniałego, po nim moglibyśmy wspólnie zamieszkac, być z soba na co dzień...Czy dla Was ślub to też takie "zło konieczne" ?

Nie. Mój Narzeczony, mimo że już jakiś czas temu się oświadczył,a ślub planujemy na za 3 lata... Co jakiś czas pyta się mnie "czy zostanę jego żonką" ;))

Gość nieślubna
faceci rzeczywiscie nie chcą ślubu i trudno im się dziwić. Chcą jak najdłużej żyć bezproblemowo. Tylko my kobitki tego chcemy. Sama się często nad tym zastanawiam, czemu mi na tym zależy i jakoś nie mogę sobie odpowiedzieć na to pytanie: stabilizacja, poczucie bezpieczeństwa - w sumie to nic dziś nie znaczy, łatwo o zdradę, łatwo o rozwód. Więc w sumie to troszkę taka ułuda ...

No własnie to jest takie dziwne... Mój facet czasami coś wspomina o tym, że kiedyś weźmiemy ślub, będziemy miec dzieci itd., ale z drugiej strony okłada to w czasie, zarzeka się, że nie wcześniej, niz za pięć lat. To tak wygląda jakby jednoczesnie chciał i nie chciał. Może jestem jakąś staroświecką romantyczkś, ale zasze myslałam, że jak się facet we mnie zakocha, a ja w nim to z tej miłośći szybko mi sie oświadczy i będziemy juz razem tak napradę. No, a sa przeciez tacy faceci...Np mojej kuzyni chłopak oświadczył się jej gdy mieli po 21 lat. Zrezynował z beztroski młodości dla założenia z nia rodziny. Dzis są od 8 lat szczęśliwym małżeństwem. Ona wiedziala ze on ja kocha. A mój facet? Chce z mną byc ale za min.5, 6 lat... Nie zrozumiem mężczyzn

Są faceci co nie chcą ślubu i są tacy co chcą ;) Ja nie chciałam ale wyszłam za mąż bardzo młodo. Mieliśmy już dziecko ale mnie się nie śpieszyło do małżeństwa. To on nalegał.

Hmm... Mój ma 22 lata. Jak Go poznałam - wtedy nasze pierwsze spotkanie było czysto koleżeńskie - mówił, że nie chce ślubu przed 30stką. W parę dni później zaczęliśmy być razem, po paru tygodniach oświadczył się i chce ślubu tak około 25 roku życia :> Już nie 30:)

moja zona zanim sie pobralismy byla cichodajką na żoliborzu. Myslale,ze ja odwlekam slub bo sie boje odpowiedzialnosci, ale prawda byla taka,ze ...