Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boombelek

własna firma - sklep internetowy

Polecane posty

Gość boombelek

Witam czy jest tutaj ktoś kto prowadzi własny sklep internetowy???Albo ma swoją działalność w postaci sklepu nie w internecie????

Gość a o co chodzi

Gość boombelek
ciekawa jestem jak się prowadzi taki interes, noszę się z planem otworzenia czegoś takiego...

Gość a o co chodzi
zależy czym chcesz handlować. generalnie lepiej u siebie niż u kogoś pracować. tyle, że pracuje się okrągłą dobę.

Gość boombelek
chciałabym sprzedawać w sieci dobrą, markową odzież...

Gość fiolek alpejski
tez mam taki pomysl, tylko kwestia magazynowania towaru mnie hamuje.

Gość boombelek
sprzedaję ubrania na allegro, nawet nieźle się sprzedają, więc pomyślałam, że można to rozkęcić, przenieść na inny grunt??? Co o tym myślicie???

Gość boombelek
hmmm, magazynowanie towaru??? na początek można nie mieć dużych zapasów, a jeśli firma przynosiłaby zyski można magazyn znaleźć:) Chciałabym wiedzieć ile muszę zainwestować w taki sklep na początek??? No i ile czasu mija zanim zacznie się osiągać jakieś zyski, gdzie się reklamować??? WSZYSTKO BYM CHCIAŁA WIEDZIEĆ:)

Gość boombelek
zielona ważka, a Ty czym handlujesz jeśli można wiedzieć???

wszystko zależy od tego jaka jest konkurencja, reklamy najlepiej na stronach związanych z branżą czyli w tym wypadku modą, zależy dla kogo miałyby być te ciuchy dla młodzieży, dla dorosłych, damska czy męska odzież itp.

Gość boombelek
Myślicie że można żyć z czegoś takiego???? Bo już mam po dziurki w nocy kolejnej pracy na etacie z wiecznie gderającym szefem, fałszywymi współpracownikami i bez urlopu:(

mój sklep prowadzę od 7 miesięcy :) i jestem szczęśliwa że nie mam nad sobą szefa, od maja się zwolniłam z etatu i żyję tylko z tego, wiadomo że są inne stresy, ale przynajmniej nie muszę nikogo słuchać

Gość boombelek
A ile czasu zajmuje Ci dziennie prowadzenie takiej firmy??? Pracujesz tak 8 godzin jak na etacie czy dużo więcej???

pracuję cały dzień, ale nie non stop. np. o godzinie 12tej dwa razy w tygodniu idę na jazdę konną, czasem polatam po sklepach. raz jest więcej pracy raz mniej, ale generalnie wiem że pracuję dla siebie i lubię to robić. a Ty widzę, jeszcze biżuterię na Allegro sprzedajesz? w sumie fajnie mieć sklep odzieżą i biżuterią :)

Gość boombelek
no, biżuterię sprzedaję spontanicznie, to moje własne wyroby, ale więcej schodzi poza allegro, konkurencja jest ogromna...

Gość boombelek
właśnie, wiesz to na allegro to sprzedaję na malutką skalę, a i tak mam z tego zysk, więc jeśliby robić to na większą skalę to i zysk z tego mógłby być większy. Tak sobie myślę że wszystko lepsze niż ciągle wyrabiać nadgodziny dla kogoś:)

Gość a o co chodzi
czyli dla Ciebie to żadna inwestycja. ja handluję AGD i sprzętem komputerowym. ale też magazynów nie mam ogromnych. towar na zamówienie.

Gość boombelek
a jak radzicie sobie z tak dużą konkurencją??? dużo się reklamujecie???

Gość a o co chodzi
w sumie to nawet nie. po prostu od lat jestem na rynku i już w moim mieście wiedzą gdzie jest ten sklep. jak radzę sobie z konkurencją? niskie ceny i możliwość targowania.

Gość boombelek
A próbowałaś rozwijać działalność w sieci??? Podobno taki sprzęt świetnie się sprzedaje..

Gość a o co chodzi
w sieci też, ale podstawą dochodów są dla mnie przetargi a nie indywidualni klienci. oczywiście bez nich nie byłoby interesu, ale prawdziwy zastrzyk gotówki pojawia się gdy restauracja kupuje sprzęt, szkoła wymienia komputery i oprogramowanie, firma tworzy zaplecze techniczno-biurowe...

Gość boombelek
No tak, taka branża. A jak zaczynałaś prowadzić własny biznes??? Miałaś jakiś start czy małymi kroczkami???

Gość a o co chodzi
po maleńku. najpierw powolutku, znajomym, potem trochę w sieci, potem sklep, potem powiększenie sklepu... ale to już blisko 10 lat minie od początku. dobra, idę spać, bo rano pobudka. powodzenia życzę.

Gość boombelek
dzięki:)

Gość wiemka
Witam, też chciałam otworzyc na alllegro poki co sklep wielobranżowy z dziedziny odzież/obuwie itp. Chciałam się spytać jakie formy opodatkowania macie ?