Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co terazzzz...

studia- jak załatwić przyjęcie po terminie?

Polecane posty

Gość co terazzzz...

no więc sytuacja wygląda tak: z góry mówię, że chodzi o studia zaoczne termin składania jest do 12.09 wyniki matur po poprawce są 15.09 kierunek o który chodzi ma zajęte 164 miejsca, na 200 wolnych. podobno nie przedłużą jednak rekrutacji.. niestety..:( zna ktoś może sposób, albo był w podobnej sytuacji i udało mu się zalatwić? gdzie się udać i z kim rozmawiać? z góry wielkie dzięki, to bardzo ważne

Gość A ILE SIE ODCINA LUDZIEEE
idź na prywatne tam cię nawet w grudniu przyjmą 🖐️ nie będzie problemu

Gość coffeepoint
najprosciej napisac pismo i zaniesc dokumenty studia mają to do siebie, że trzeba sie cholernie dużo nabiegać do dziekanatu i napisać tysiace pism i podań ;) (bez tego ani rusz - przynajmniej u mnie tak było) ale w końcu najczęściej udaje się załatwić:) co nie znaczy, że w tym przypadku tak będzie

Gość co terazzzz...
hehe tak to nie bardzo :P

Gość co terazzzz...
to było odnośnie prywatnych * ;-)

Gość co terazzzz...
tzn ta ostatnia wypowiedź moja ;-) bo chodzi o uczelnię państwową oczywiście.. co napisać w takim piśmie, z kim rozmawiać?

Gość coffeepoint
pismo do dziekana. (albo do dziekana do spraw studenckich) piszesz po ludzku jak było, dlaczego wcześniej nie mogłaś złożyc zawsze możesz jeszcze jakoś uzasadnić dlaczego dopiero termin po prawkowy (jakies klopoty rodzinne wczesniej czy cos w tym stylu - wiem brutalne, ale tak to juz jest). i ze prosisz o mozliwosc zlozenia dokumentow po terminie takie pismo wg mnie mozesz wysłać już teraz, żeby wiedzieli (jesli zdaza preczytac), że naprawdę ci zależy, a nie przypomniało ci sie jak dostalas swiadectwo. drugie pismo wraz z dokumentami zanioslabym mozliwie szybko, jak tylko dostaniesz wyniki. mozesz tam napisać, że zgodnie z wczesniejszym pismem składasz papiery w tym terminie. poza tym zawsze możesz spotkać się z dziekanem osobiście na dyżurze, kontakt osobisty zawsze sprzyja załatwianiu różnych rzeczy:) to tyle chyba nie wiem czy dobry plan, ale ja bym tak zrobiła:)

Gość co terazzzz...
coffeepoint - dziękuję :)