Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotaaaaaa

angielski poradżcie !!!!!!!

Polecane posty

Gość dorotaaaaaa

czeSC! mam do was pytanie czy ktoś z was zaczął się uczyć obcego języka w wieku 40 lat i się nauczył? Ale naprawdę się nauczył i go zna.Bo nie wiem czy to już nie jest za póżno......

Gość zapytaj mnie
nie nauczysz sie juz raczej :)

Gość lonelly
Oczywiscie, ze nie jest za pozno. Problem w tym, aby uczyc sie jezyka skuteczna metoda, a w Polsce tego nie potrafia. Dzieciaki ucza sie latami w szkole angielskiego, a potem za granica dukaja.

Gość więcej optymizmu 876
Ja jakoś uczyłam się tylko w szkole i nie dukam tylko rozmawiam bez problemów. Trudno oczekiwać że drugiego języka nauczą się bezbłędnie panienki, którym szkoła kojarzy się wyłącznie z przerwami albo goście, którzy nawet w swoim ojczystym języku nie potrafią wypowiedzieć zdania bez "k..." i "h..." Oczywiście że się nauczysz, jeśli tylko podejdziesz do tego poważnie. Dużo systematyczności, ćwiczenie tego co już się umie dosłownie dzień w dzień, a już po roku będziesz się dogadywać. Po trzech będziesz śmigać :)

Gość dorotaaaaaa
Bardzo dziękuję,że ktoś się znalazł kto mnie trochę postawił na nogi.Na pewno to nie jest łatwe w tym wieku,mam zresztą trudny charakter do nauki po prostu mi się już nie chce a zarazem chciałabym jeszcze ten język wykorzystać w pracy.Najbardziej mnie przeraża ta codzienna systematyczność ale wiem że bez tego ani rusz.Może ktoś się odezwie kto w moim wieku zaczął się uczyc obcego języka ale tak na poważnie i czy go po prostu umie. do więcej optymizmu dzięki za słowo może jeszcze się odezwiesz? mając rodzinę,dzieci ile czasu muszę siedziec żeby były postępy w takim czasie jak piszesz? pozdro

Pani Doroto, służę pomocą jakby chciała Pani sobie czasem po angielsku pogadać :D (a dokładniej popisać...) :)

Gość dorotaaaaaa
160 dzięki dzięki ale jeszcze do tego bardzo mi daleko.....niestety......

Gość dorotaaaaaa
Pomimo chamstwa może jeszcze ktoś na temat mnie interesujący się odezwie ale jeśli nie to zrozumiem bo i mi się odechciało.Szkoda,że tak to wygląda.

Gość dorotaaaaaa
Czy 2 godziny dziennie wystarczą żeby za rok pogadać sobie a może zdać jakiś egzamin....?....co?

Gość dorotaaaaaa
Niech ktoś napisze kto coś wie na ten temat.

Gość meme meeee
moja mama ma 51 lat i od dwóch lat chodzi na angielski i już dużo rozumie i dużo potrafi powiedzieć

Gość dorotaaaaaa
Ludzie ile optymizmu taki dobry człowiek może wlać w serce drugiego dzięki!!!!!!

Gość dorotaaaaaa
ponawiam ile dziennie godzin nauki?

Gość dorotaaaaaa
Hej kto w moim wieku zaczyna uczyć się na serio obcego języka????