Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olus7

jestem głupia i nieodpowiedzialna?

Polecane posty

Byłam dzisiaj na badaniu usg jamy brzusznej.Lekarz miał zdiagnozować skąd u mnie niedokrwistość.Był to lekarz ogólny, do którego chodzimy z gardłem czy katarem. Niestety o niedokrwistości niczego sie nie dowiedziałam, za to o raku szyjki macicy usłyszałam wiele. Pytał kiedy ostatnio byłam u ginekologa itp. Ze wstydem stwierdziłam że byłam 11 lat temu po porodzie.Mam 39 lat i bardzo mnie zaniepokoił tymi pytaniami. Dopiero sprawił że ze strachu odpłynęła mi cała krew. Stwierdził że mam jakieś mięśniaki na macicy. Czy lekarz internista może stwierdzić takie coś? I co to są mięśniaki macicy? prosze odpowiedzcie.

Gość efrodyta
moja mama tez nie byla u ginekologa kilkanascie lat, nawet chyba 21, ostatnio po porodzie. I kiedys u zwyklego lekarza odolnego dowiedziala sie ze ma cos w brzuchu i ze ma sie zglosic do ginekologa, wiec poszla okazalo sie ze ma wielkiego guza na jajniku i bardzo duzo miesniakow na macicy. Niestety skonczylo sie to usunieciem macicy i jednego jajnika.

Gość tkanki nowotworowe

Gość jolcia65
mięśniaki mogą być w mięśniu macicy tak jak ja miałąm

Gość jolcia65
ale to nie są złośliwe guzki

Gość 8888888
nie kazde mięsniaki mozna usunac w ten sposob/pewno masz na mysli mbolizacje./Zalezy to od tego ile lat masz,jak duze to są mięsniaki,czy są pojedyncze , lub jest ich dużo,jakie daja dolegliwosci.Mysle ,ze sposob leczenia dobiera lekarz,zaleznie od stanu zdrowia pacjentki,rodzaju mięsniakaitp.ńie mozna generalizowac.Zresztą sposob leczenia wybiera lekarz wspolnie z pacjentką,tłumacząc wiele rzeczy.na prawde leczenie jest bardzo indywidualne.Gorąco cie pozdrawiam.

Gość efrodyta
moja mama byla pod opieka ginekologa ponad pol roku, zanim ta zdecydowala sie na operacje. dla niej innego wyjscia nie bylo. Pani ginekolog ktora operowala moja mame, po operacji powiedziala ze nigdy w zyciu nie widziala czegos tak wielkiego i w takiej ilosci, wiec nie wiem czy metoda o ktorej wspominacie by cos pomogla