Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slub i wesele

koszt wesela i slubu ?? jaki ?

Polecane posty

Gość slub i wesele

http://ichdwoje.pl/content/view/30/44/ jaki jest mniej wiecej koszt slubu i wesela dla 140 osob? zaproszenia, przyjęcie weselne, uroczystość w Kościele usługi fotografa i kamerzysty, usługi konsultanta ślubnego (wedding planera) koszty obrączek, napoi na przyjęciu, usług wodzireja lub orkiestry wynajmu limuzyny. --> w jakich granicach to sie zamyka? pytam malzeństwa =)

Gość maużonka
coś koło 50 tysięcy

Gość ja bym zamknela
w 10 - 15 tys hahaha na pewno nie 50 !!!! :O

Gość maużonka
ciekawe. skoro sednio 120 zl za wesele razy 140 osob to daje 1680 zl. ciekawe jakbys sie zamknęła w 15 tysiakach :o

Gość ło matko a co to są
korsarze ( w dziale kwiaty napisane)?! ze pajaki to wiem, ale kwiaty?!

Gość ło matko a co to są
120? chyba w jakims malym miescie

Gość rozwodnik666
zalezy jakie miasto. w białymstoku około 35 tys , wesele 150 osób. bez konsultanta bo poco. rezerwujesz sale, ktos poleci dobrego kamerzyste ja placiłem 2500 ts był razem z fotografem oni polecili dobry zespoł, kolujesz bryke, ustalasz dania, idziesz do ksiedza oni zazwyczaj maja swoich "paziów" od dekoracji huje firm niezaprzyjaznioych dekorujacych nie wpuszczaja do koscioła. i to na tyle. kupujesz garniak i suknie i impra sie kreci. aha woda zazwyczaj w swoim zakresie. i to wszystko.

Gość ja bym zamknela
o kurde nie zwrocilam uwagi na liczbe osob.. n oto w takim wypadku sie zgodze :)

Gość mamarysia ma kota
u mnie było tylko 45 osób a koszt wesela to 40 tys z hakiem

Gość rozwodnik666
jesli chodzi o to czy sie zwróci to roznie bywa u nas sie zwróciło w wiekszosci kopert było po 300 pln, ale duzo bylo kopert z 2.000

Gość rozwodnik666
no kurna o łasnie piliscie "łiskacze " zagryzaliscie kawiorem?? piszna co tyle poszło i gdzie wesele jakie miasto

Gość z malego miasta
za sale(jedzenie,napoje,ciasta) 100-110 zl za osobe, dj-1500, fotograf i kamerzysta -2500(po promocji bo po znajomosci:D)) samochód mamy pozyczony od rodziny(nowy mercedes e class), kosciol kolo 1000zl,zaproszenia -ok 500-600 zl, obraczki 1500,wesele mam w przyszlym roku w czerwcu, bedzie okolo 250 osób plus sukienka,dodatki, fryzjer, kosmetyczka, garnitur,buty razem ok 50000 zl

Gość z malego miasta
a no i alkohol-nie wiem ile jeszcze to wyniesie-

Niektórym się zwraca, innym nie i to pewnie częściej. Ja znam tylko jeden przykład: siostra mojego narzeczonego wydała ok. 30 tys. na wesele na 120 osób chyba, w kopertach dostała razem 22 tys. mniej więcej.

Gość slub i wesele
momencik: bo jak wysyla sie zaproszenie to Ci co przysylaja koperty ze ida na wesele to tez kase przysylaja? .. nie wiedzialam o takich sztuczkach nigdy nie interesowalam sie organizacja wesela temu moja widza nijaka:) dziekuje za wypowiedzi .. =) niezmiernie cenne sa dla mnie =) mam 20 lat i myslimy z narzeczonym o tej ,,imprezie'' ale zanim wszystko sie oglosi przygotowac sie do niej z teorii :)

Gość rozwodnik666
zwrot to zadkosc, kumpel sie chajtał ostry zarobac no i wesele kozacki 250 przyszlo nie wiem ile odmowiło. ale w 60 kopertach nie było kurwa nic!!!!, u mnie była 1 pusta w jednej 30 pln w innej 20 a reszta po 300 i 2000 pln. ludzie sie chajtaj i sa młodzi to zazwczaj na weselu jest duzo młodziezy, wioadoma sprawa przyszli sie pobawic z do koperty wkladadaja tyle co kosztowało ich miejsce czyli 150 od osoby razem 300 para, jedynie co daja wiecej to rodzina. u mie było 30 kolesi z pannami reszta rodzina.

Gość z malego miasta
zalezy jak bogata masz rodzine-ale ja jestem zdania ze jak sie robi wesele to nie po to zeby sie "zwracało", z takim podejsciem to lepiej wcale nie robic-bo całosci nie odzyskasz a robisz to i tak dla siebie a nie dla gosci bo dla wiekszosci to tylko wydatek.Ja wogle nie nastawiam sie ze sie"zwróci" to moj dzien i niewazne ile za niego zapłace-ma byc taki zeby całe życie mogła powiedzieć ze mialam cudowne wesele z meżczyzna którego kocham ponad wszystko

Gość rozwodnik666
hehe nikt chyba nic nie wysyła, przyjda dadza kolerte podczas skladania zyczen przed kosciołem po mszy. u prawosłąwnych jest inaczej byłem na takiej bibie, jestcos takiego jak przepiwanie, chyba po oczepinach moze przed mie pamietam, ustawia sie kolejka przed młodymi kazdy sklada zyczenia pokolei wali z nimi kielich ( u nich jest woda lana z buteli po wodzie) i kładz kopete badz kase na tacy przed nimi.

Gość rozwodnik666
no jasna sprawa, nie ma co liczyc ze sie zwroci, chodzi o zabawe ale głupio jest otwierac puste koperty, ciekawiej jest jak sie podliczy i wychodi wiecej niz sie wydało.

50 tys za wesele????Ja pierdole!Dobrze ze mam to juz dawno za soba :O Gdybym miala teraz jeszcze raz wyprawiac weselisko w zyciu nie wydalabym 50 tys! Zreszta nie ma sie co dziwic ze tyle wydajecie....typowa polska mentalnosc-zastaw sie a postaw sie :O

Gość 77777777777
Ja wydałam 15 000 zł. Było w restauracji nie w jakiejs smiesznej remizie. I było 68 osob. Naprawde wystarczajaco. Bylam na weselu co bylo 120 osob i było ciasno i glupio. Ale kazdy ma swoje zdanie.

Gość Brzechwa
Ojojoj i to ile cały czas oszczędzam

Gość slub i wesele
ej tak wyliczajac to jest to jakas 1/4 kosztu DOMU w moich rejonach .... hehe... LadyPretensja --> a jak inaczej ? jakim cudem mniej zaplacilas? ile osob zaproszonych bylo ?

Gość z malego miasta
niestety mniejsze wesele nie wyjdzie-mamy dużą rodzine i wcale nie zastaw sie a postaw sie tylko stać mnie na to:P(nie biore od rodzicow ani od przyszlych tesciow ani złotówki dla jasnosci) od 2 lat siedze z narzeczonym zagranica-mamy prace od samego poczatku wiec sie troche odlozyło i wierz mi że te 15 tys euro to 4 miesiace oszczedzania we dwoje:P a my oboje zawsze chcielismy duzego wesela-z rodzina i przyjaciólmi wiec skoro nas na to stac wiec czemu by tego nie zrobic-to jedyny taki dzień w życiu

Gość slub i wesele
z malego miasta --> gdzie taka praca i jaka praca ? :)

Gość z malego miasta
w Irlandii- biurowa i nadzorcza:)