Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slub i wesele

koszt wesela i slubu ?? jaki ?

Polecane posty

Gość rorierieorie
piekne wesele a pozniej jeszcze piekniejszy rozwod :P:P

Gość z malego miasta
Taaaa nie ma jak Ci co wszystkim "dobrze" życzą....zostawie to bez komentarza

Gość slub i wesele
z malego miasta --> kiedy opanowalas jezyk na tyle by miec taka posade? =) zastanawiam sie nad praca za granica ale nie chce pracowac fizycznie.. chce wziac dziekanata, a jestem na II roku PRAWA . . ale chyba nie bedzie wyboru innego jak praca fizyczna skoro nie mam tak supe jezyka a kiedy opanowalas tak jezyk? angielski zgadza sie? :)

Gość rorierieorie
wysuwam takie wnioski z autopsji, ci co mieli piekne wesela, duzo, gosci, kupe kasy wydali, pozniej za pare lat sie rozwodzili, a ci co mieli skromne wesela, bez przepychu, sa udanym malzenstwem, serio mowie :P ja zawsze tez chcialam miec bogate wesele, teraz juz mam co do tego watpliwosci :D

Gość slub i wesele
jestescie za tym aby rodzicie dokladali sie do slubu i wesela ? czy sami chcecie/chcieliscie wszystko zrobic? =) .. slub - kosztuje cwiartke mojego przyszlego domu :P kurcze:P

Gość z malego miasta
Tą posade mam od niedawna-a języka uczyłam sie od podstawówki,ale jak przyjechałam to miałam problem z komunikacją i rozumieniem(Irlandczycy mają ciężki akcent i wiele słow skracaja np. dzieci nie powiedzą "my Mummy" tylko "my ma" albo nie "what?" tylko brzmi to jak "whoo" itd)wiec na poczatku przez 4-5 miesiecy mialam zwykla fizyczna robote zeby podłapac ich język no i w miedzy czasie zrobiłam pare kursów, no i wtedy jak juz czułam sie dostatecznie silna zeby próbować coś bardziej ambitnego to sprobowalam:)

Gość 500 złotych za zaproszenia
To ile za sztukę płacicie? My z narzeczonym dopiero się przymierzamy do ślubu i w góra 10 tysiącach na ponad 50 osób sie zamkniemy. A liczyliśmy na razie tak: -Zaproszenia znaleźliśmy ładne po 1 złoty za sztukę w necie czyli 50 złotych -Kościół około tysiąca -Kamera i zdjęcia- znajomi w ramach prezentu za darmo -Samochód wujka narzeczonego -Sala 100 złotych za wynajęcie po znajomości -Catering ok 90 złotych za osobę -Garniak już jest -Sukienka z Allegro używana za 200 złotch plus ewentualne przeróbki u krawcowej -Wszystkie dekoracje wykona moja przyjaciółka -Na alkohol liczymy 1,5-2 tyś -Tort ok 500-1000złotych -Ciasta robione przez nasze mamy -Zespół 1000-1500złotych, jeszcze będziemy negocjować Tak to mniej więcej wygląda na dzień dzisiejszy.

Gość slub i wesele
z malego miasta --> gratuluje w takim razie :) jetses teraz w PL ? czy dalej w Irlandii ? :> lepsze zycie w Irlandii ? ;> i przede wszystkim: jestes szczesliwa ze tak wybralas? --> moge zapytac czy konczylas w PL studia ? :) -------> -Sala 100 złotych za wynajęcie po znajomości -Catering ok 90 złotych za osobę no to niezle :) 100 zl za wynajecie sali - pogratulowac :D

Gość z malego miasta
Wiesz to nie jest regułą a wyjątkiem, to czy masz duże wesele czy małe wcale nie swiadczy o tym jak długo związek przetrwa-ja ze swoim narzeczonym jestemy 4 lata razem a od 2 razem mieszkamy. wiesz czasem ktos obcy powi" kasa ich zmienila badz zmieni" ale bylo dobrze jak nie mieslimy kasy i jest dobrze jak ja mamy-kochamy sie juz tyle lat-czesto slyszymy ze czasem zachowujemy sie jak para która co dopiero sie zeszła-uzupełniamy sie:)wiadomo nie jest zawsze tak rózowo tez mamy swoje problemy ale nie są to problemy nie do rozwiązania.

Gość slub i wesele
swietnie .. :) takiego zycia z partnerem zycze kazdej kochajacej sie parze =)

Gość z malego miasta
http://www.zaproszenia-slubne.com/slubne/przedStronaSzczegol.php?id=F3460&katalog=5 zaproszenia chyba beda takie-kosztuja ok 6zl z nadrukiem. a jesli chodzi o sale to szczezrze najdroszsza sala u mnie w miescie:D w cene sa wliczone napoje (tylko niegazowane), ciasta, 5 cieplych dan, 7 przystawek, puls wedlina,pieczywo,owoce i reszta takich drobiazgów. z zastrzezeniem ze po nowym roku cena moze byc wyzsza o 10-15 zl jak ceny zywnosci skoczą. A co do pobytu w Irlandii-jetsem juz obecnie po urlopie-bylam PL dwa tygodnie, jedyce co dobija na wyspie to pogoda chociaż teraz mamy ładniejszą niż w Polsce:)

Gość z malego miasta
Co do studiów-studiuje zaocznie w Irlandii:)co do życia to na pewno łatwiej-starcza na wszystko a i ładna sumkę zaoszczędzić się da. Ale jeszcze ze 2 latka-jak stanie nasz domek w PL i wracamy-może kasa jest dobra ale nigdy to nie będzie to samo co w Polsce.Może biedniej ale szczęśliwiej:)Tu co byś nie robiła zawsze będziesz tą gorszą bo nie jesteś Irlandką

Gość 500 złotych za zaproszenia
O fajne te twoje zaproszenia.Ja myślałam o takich zwyczajnych po 1 złoty za sztukę, bardzo mi się spodobały nadruki.Ale te z twojego linka są jeszcze fajniejsze bo bardzo oryginalne.