Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rakfjq

URLOP-od czego zależ czas trwania???

Polecane posty

Gość rakfjq

ukończyłam szkołe srednią(5-letnią) i rozpoczęłam pierwsza pracę-ile urlopu mi przysługuje???

W ciagu roku 20 dni albo 21, dokładnie nie pamiętam. Liczy się to tak, że masz na każdy miesiąc średnio 2 dni. Ale dopiero po 3 miesiącach pracy. Czyli zakładając, że pracujesz od września, do końca tego roku urlop będziesz mogła wykorzystać dopiero w grudniu i powinno to być 8 dni.

20 dni rocznie, proporcjonalnie do tego, jaki okres obejmuje umowa o pracę w tym roku npp. jak pracujesz od lipca, to: 6/12 z 20 czyli 10 dni

Gość mrofeczkaaa
a nie prawda bo sie juz to zmienilo, teraz jest tak ze po miesiacu pracy masz przyznane juz cale 20 dni:)

Po miesiącu?? O kuźwa, to ja do tyłu jestem :) Ale z tymi 20 to chyba przesadzasz, bo skoro zaczynasz pracę we wrześniu, to za ten rok nie możesz mieć 20 dni, bo to jest wymiar urlopu roczny, a przecież całego roku nie przepracowałaś.

jest tak: w pierwszej pracy urlop można wybrać w wysokości1/12 za każdy przepracowany miesiąc w pierwszym roku zatrudnienia, czyli 1/66 za kazdy przepracowany miesiąc, zaokrągla się do góry, byle nie przekroczyć limitu na dany rok