Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalaMii9867

nie mam pojecia co zrobic z ginem

Polecane posty

Gość MalaMii9867

Witam,mam prosbe.nie wiem co zrobic.test ciazowy wskazal 2 kreski, wiec musze isc do gina na badania.problem jest taki ze moja pani gin z przychodni to osoba niekompetentna, ktora kiedys stwierdzila mi na oko ciaze (bez dotkniecia mnie nawet, po tym jak powiedziaam ze okres spoznia mi sie tydzien- po recznym badaniu byla rozczarowana ze sie myslila).nigdy nie mialam zadnych badan typu cytologia.zawsze bada recznie sypiac przy tym chamskie teksty.oprocz niej pracuje pan gin ale tez nie slyszalam o nim pochlebnych opinii. chcialabym pojsc do osoby ktora zajmie sie mna jak nalezy, normalny kompetenty lekarz. nie znam sie, wiec pytam: 1. czy moge isc do lekarza w innej przychodni? 2. czy moge isc do lekarza, ktory przyjmuje w szpitalu? (musze miec skierowanie od ogolnego?) 3. czy badania usg w ciazy jest platne?(bo slyszalam rozne opinie i juz sie pogubilam) Dodam ze wizyta prywatna nie wchodzi w gre, bo jestem studentka.

szkoda ze nie chcesz isc prywatnie,to nie jest duzy koszt,ale za to pewnie,do innej przychodni raczej nie mozesz isc,chyba ze do szpitala,na usg,tam powinni zrobic,choc nie zawsze sa chetni

możesz iść do jakiegokolwiek ginekologa, w jakiejkolwiek przychodni, w jakimkolwiek mieście. nie ma rejonizacji! ważne tylko aby miał kontrakt z nfz. do lekarza pracującego w przychodni przyszpitalej też możesz iśc i nie potrzebujesz żadnego skierowania. najlepiej idź pomiędzy 6 a 9 tyg. wtedy już na usg ładnie wszytsko będzie widać. co do płatności za usg to o ile się nie mylę 3 są bezpłatne. jeśli chcesz jakieś lepsze, dokladniejsze, częstsze to musisz iśćprywatnie, cena ok 100-250 zł (zależy jakie i u kogo i wjakim mieście) gratuluję!!!

Gość MalaMii9867
dziekuje :)

Do ginekologa chodzi się bez skierowania od lekarza ogólnego. Możesz iść do każdej przychodni. Dużo przychodni prywatnych ma umowę z Kasą Chorych i tam też możesz spokojnie iść. Żeby zrobić USG za darmo musisz mieć skierowanie od lekarza i idziesz z tym skierowaniem do każdego gabinetu który ma umowę z Kasą, a najlepiej spytać lekarza do którego gabinetu iść. Jak jest w przychodniach przyszpitalnych nie wiem, najlepiej się zapytać, możesz to zrobić telefonicznie.