Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drhsd

Czy to normalne że moje 4 miesięczne dziecko nie trzyma jeszcze główki stabilnie

Polecane posty

Gość drhsd

czy to normalne??

Gość dksvkfdkvndak
nie.Musisz skonsultowac z neurologiem,pewnie kaze cwiczyc i tyle,przewaznie tak sie konczy

Gość drhsd
tak kiwa mu się główka

Gość drhsd
czym to może być spowodowane

Gość miaaa...23
Kładź dziecko jak najczęściej na brzuszek :) Wtedy będzie ćwiczyło mięśnie szyi :)

arto żeby obejrzal ej neurolog. Może miec obniżone napiecie mieśniowe i może trzeba bez e znim troszkę poćwiczyc, zeby mu pomóc te mięsnie wzmocnić. Też tak miałam i synek teraz jużma 2 latka i 4 mies. i jet ok:)

moja miala pol roku ,to jej jeszcze glowke podtrzymywalam(tak na wszelki wypadek,bo mialam wrazenie ze jest nie stabilna) teraz ma 2,5 roku i wszystko jest ok.autorko>jezeli cie to martwi lec do lekarza,ale uwazam ze wszystko jest ok z Twoim dzieckiem.

Gość ech...eksperci..-
każde dziecko rozwija się we własnym tempie i nie powinno się niczego przyspieszać ani schizować. 4 miesięczne dziecko MA PRAWO jeszcze nie trzymać stabilnie główki tak samo jak dziecko 1 roczne ma prawo dopiero zaczynać siadać a chodzić dopiero po skończeniu roku. Nie ma reguły. Jeśli jednak czujesz niepokój i niedosyt informacji to forum goraco odradzam bo to co tu czytam czasem to po prostu jakies brednie wyssane z palca. Zapytaj swojego pediatrę albo udaj się od razu do neurologa, żeby się uspokoić. Jestem pewna, że powiedzą ci, że to normalne i żeby się nie przejmować. Jeśli dziecko jest kontaktowe, ładnie je, przybiera na wadze to powinno być ok. Jeśli coś się dzieje nie tak, jest to przeważnie kilka objawów a nie jeden. I jeszcze raz napiszę: NIE PYTAJ NA TYM FORUM BO OSIWIEJESZ PO TYM CO CI "MIŁE" KOLEŻANKI NAPISZĄ. Życzę powodzenia i uszy do góry:-))

Gość drhsd
dziękuje bo gdyby było coś nie tak to lekaż by chyba zauważył wcześniej

Autorko postu, jak skończyła się Twoja historia, czy maluszek sam zaczął pewnie trzymać główkę i w którym miesiącu, czy potrzebna była rehabilitacja?