Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majakaja

Czy sa tu ludzie z Bialegostoku?

Polecane posty

Gość majakaja

Samtoni jak ja, którzy nie mają z kim pojsc do kina, na spacer, na koncert?:(

Gość majakaja
No właśnie,dzień był wyjątkowo ciepły,a ja też nie miałam z kim pójść na spacer.Ile masz lat jesli mogę spytac?:)

Gość hihi_24
sledziom mowimy nie :)

Gość majakaja
hihi_24,a mówicie sobie co chcecie:P:D

Gość hihi_24
ixipixi jak latwo udalo mi sie kogos sprowokowac :)

Gość majakaja
niekarany facet ja mam tak ok. 10 lat mniej od Ciebie:) skategirl, to fajnie Ci że nie czujesz się samotna,ja mam niby wielu znajomych,ale o innych zainteresowaniach, jak mam ochote pojsc na koncert to nie mam z kim ,bo sluchają innej muzy itd.

Gość majakaja
facet niekarany-sorry zmieniłam troche twoj nick:P

Nie no czasem czuje się samotna np teraz 😭 siedzę sama chora w domu a wszyscy się bawią :O Aaaaa zawsze mam takiego pecha A co do tych śledzi to nie wiem o co ludziom chodzi, jak tylko usłyszą, że ktoś jest z Białegostoku to od razu śledziem nazywają:D

Gość majakaja
Ja nie jestem rodowitą Białostoczanką, ale też często slyszałam o Białymstoku,ze to śledzie, kolega mi mowił,że jak był w Poznaniu i kupował cos w sklepie to babka sie go pyta,czy nie jest przypadkiem z B-stoku, jak powiedział że jest , to ona : no właśnie,bo tak mi od Ciebie Białymstokiem zalatuje:D Tośmy się pośmiali z tego,ale coś w tym musi być:)

Eee może on jakoś zaciągał, czy coś bo po mnie nikt nie pozna, ze śledziem jak to wy mówicie jestem :P

Mi się zdarzyło opolu w hotelu. Z kolesiami byliśmy na szkoleniu. rozmawiamy z facetami z recepcji a oni: haha, ale wy smiesznie gadacie, jakbyście podśpiewywali. Ale my naprawde normalnie gadaliśmy. Nie wiem, to jakies palanty były

Gość hihi_24
hehe zaciagacie strasznie :) ale mi sie ta mowa podoba taka smieszna jest

Gość hihi_24
skategirl pewnie jakby uslyszal cie ktos z innego konca polski to by jednak zauwazyl ze zaciagasz ci sie wydaje ze tego nie robisz ale jednak zaciagacie naprawde

Gość majakaja
To fajnie,ja mam nadzieję,ze też zaciągam,bo cieszę się że pochodze wlasnie z tych stron:D

Ale nawet jak jestem nad morzem, czy tam w górach to nikt mi nigdy nie powiedział, ze zaciągam :D No ale przecież nie wypieram się tego że jestem śledziem bo skoro Białystok = śledzie to jestem jedną z nich:P

Gość hihi_24
rozbuwaj się" - zdejmij buty haha a tego nie slyszalam :)

Gość majakaja
Ooo właśnie mi przyszło na myśl,że ja zawsze przeciągam słowo jem, zamiast powiedzieć krótko jem, to ja przeciągam jjem:D Ktoś mi zwrócil juz kiedys uwage na to:P

majakaja a jak Ci się podoba nasz wioseczka :) Trochę mało jest miejsc gdzie się pobawić można co... Mogliby w końcu jakiś porządny klub otworzyć :)

Gość majakaja
No mogliby:P A jak narazie to hipermarkety powstają na potęgę :D

eee rozbuwaj się to chyba gdzieś w okolicznych wsiach mówią :P Ja nigdy tak nie mówiłam, ale fakt babcie moich koleżanek używają takich śmiesznych słówek :)

Prosze Cie kolejny auchan nam potrzebny :D No ale w końcu coś ruszyło i chociaż porządne galerie powstają :)

Gość typ z hajnówki
Naoglądali się "U Pana Boga za piecem" i myślą, że tu się tak rozmawia, tymczasem język z tego filmu dla mieszkańców tego regionu jest równie egzotyczny jak gwara śląska...

Gość majakaja
Ooo a z tego słowniaka to moje ulubione słowa to barachło i badziewie:D

Przecież ten film nie był kręcony w B-stoku a właśnie na jakiejś wsi:) Ale fakt faktem ludzie mają dziwne wyobrażenia o tym jak się u nas mówi