Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astree

Zmiana przychodni - bardzo proszę o poradę

Polecane posty

Gość astree

Chciałabym zmienić przychodnię, dla bezpieczeństwa własnego, bo moja lekarka rodzinna jest wcieleniem niekompetencji, i dla bezpieczeństwa tejże lekarki, bo jak mi kiedys nerwy puszczą to jej coś obiję ;) Mam 23 lata, studiuję, nie pracuję więc jestem ubezpieczona w zakładzie pracy mamy i we dwie należymy do tej samej przychodni. Czy jeśli chcę przepisać się do innej przychodni mogę to zrobić sama? W tym sensie że mama zostanie w tej do której należymy obecnie, a tylko ja zmienię? Chodzi o to, że moja mama właściwie i tak nie chodzi do lekarza, więc może zostać tu gdzie jest zapisana, wobec tego chciałyśmy jej zaoszczędzić chodzenia, wypełniania druków i takich tam :) Bo już nie wiem... Może skoro nie jestem ubezpieczona "osobno" to muszę byc tam gdzie mama? Czy ważniejszy jest fakt że w ogóle jestem ubezpieczona i mogę sama się przepisać? Bardzo proszę o porady :)

Gość salamandrrra
oczywiście, że możesz sama. Idziesz do nowej przychodni z książeczką zdrowia, wypelniasz druk wyboru lekarza rodzinnego i gotowe. Nie możesz tylko powtarzać tego manewru częściej niż raz na pół roku, bo wtedy zabulisz