Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabelka111

wasze kilkulatki, zachowanie

Polecane posty

Gość mirabelka111

czy wasze pociechy wstydza sie swojej (ze tak powiem) intymnosci?tzn chodzi mi o to czy np przy zalatwianiu sido kibelka nie pozwalaja przebywac obok, przy przebieraniu sie itp. Niewiem w ktorym wieku to sie zaczyna, bo moja cora ma 4 latka a wcale nie odczuwa wstydu. Potafi latac z gola dupcia po mieszkaniu przy wszystkich i nic se z tego nie robi.Czy to jeszcze taki wiek????????????????????????

Gość moreldka20
moja siostra ma 5 lat i sie nie wstydzi ma podobne zachowanie jesi w pizamke czy cos jest przebierana

Gość kasia2020
Jeszcze nie ten wiek. Dzieciaki prawdziwie zaczną się wstydzić jak będą mieć 8 lat, 9 lat i wtedy nie będą chętne do przebierania się przy was itd.

Dzieciaki w tym wieku w większości wypadków się nie wstydzą - szczególnie jak są przedszkolu :) A nawet sprawdzają co mają inni :) Myslę, że to zależy jak rodzice do tego podchodzą - bo człowiek nie jest z natury wstydliwy. Ja mojego małego już zaczynam uczyć, że jest pewna sfera intymności, nie pozwalam mu latać na golasa po domu jak są u nas goście. I była przezabawna sytuacja - była moja koleżanka, ja go akurat musiałam przebrać, szykowałam ciuchy, a ten golas wleciał do kuchni. Więc mówię mu \"Piotrek chodź tu, nie lata się na golasa po domu!\" Na co on jedną ręką zakrył przyrodzenie a drugą twarz i tak latał... Myśląc że nikt go nie widzi. Teraz moze już nie ma takich widoków, ale jak sie ogląda zdjęcia rodziców ze starych czasów to wtedy dzieci częściej latały nago np po plaży czy nad jeziorem. Obecnie to chyba trochę zmieniło się zmieniło - czasem strach o dziecko jak lata na golasa, czy aby jakiegoś zboczeńca nie kusi :) Ale za to nastoletnie panny jak najbardziej nadrabiają golizną ;)