Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce zalozyc konto

Co oznacza ten punkt regulaminu? - mBank

Polecane posty

Gość chce zalozyc konto

§ 5. 1. Posiadacz rachunku oswiadcza, >e w zakresie roszczen mBanku wynikajacych z niniejszej Umowy dobrowolnie poddaje sie egzekucji prowadzonej według przepisów Kodeksu postepowania cywilnego do wysokosci 30 000 zł (trzydziestu tysiecy zł), obejmujacych kwote długu wraz z odsetkami oraz koszty sadowe i wszelkie inne koszty i wydatki niezbedne do celowego dochodzenia praw przez mBank. 2. mBank bedzie uprawniony, na podstawie art. 97 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. Prawa bankowego (Dz.U. Nr 140, poz. 939 z pózn.zm) , do wystapienia o nadanie klauzuli wykonalnosci bankowemu tytułowi egzekucyjnemu wystawionemu do kwoty zadłu>enia wskazanej w ust. 1, najpózniej w terminie 3 lat od dnia rozwiazania niniejszej umowy. Czytałem 10 razy i nie mogę tego zbytnio zrozumieć :/ Wytłumaczy mi to ktoś w sposób przystępny?

Gość chce zalozyc konto
widzę,że też nikt nie wie..................

Gość chce zalozyc konto
??????????????

Gość dziuniax
jak narobisz długow to ci komornik sciagnie z konta

Gość jak to prawda ze tak myslisz
nie wydawaj więcej niż masz, to nie będzie problemu :P

Gość Venduea
tj powyżej ktoś napisał : komornik ma prawo wejść na twoje konto i zabrać ci pieniądze a bank musi mu to udostępnić - twoje wypłaty, dochody itp jeżeli będziesz mieć długi oczywiście komornik jest przedstwicielem prawa - Sądu

Gość chanelparis
bedizesz miec windykacje/ komornika bank udostepni im twoje konto i juz po kasie:D

Gość nie rozumiem czego nie
rozumiesz wszystko jest jasno napisane.

Gość Venduea
ja tak miałam, nie zapłaciłam za 2 miesiące studiów i komornik zabrał mi z konta 1200 zł (z odsetkami) poprostu rypnął mi kasę niewiadomo jak i kiedy. i wsio

Gość vllvlvlvllvlv
Przecież tak jest z każdym bankiem, czego się spodziewasz? Ze narobisz długów i będziesz poza prawem?

Gość vllvlvlvllvlv
Nie wiem, czego tu nie rozumiesz? Jak narobisz długów, bank wystąpi do sądu, a jak już bedzie miał nakaz sądowy, ściągnie z konta, jak przypadkiem coś na nim będziesz miał.

Gość chce zalozyc konto
aha dzieki nie rozumialem tylko na jakiej zasadzie mialbym zrobic te dlugi , pozdrawiam

Gość vllvlvlvllvlv
Panna z tymi studiami - nie o to biega. To chodzi o długi narobione na rzecz banku.

Gość vllvlvlvllvlv
Jak to na jakiej zasadzie? Dadzą ci kartę kredytową (może), dadzą limit w koncie (mnie dali na dzień dobry 3 tysiące), udzielą pożyczki.

Gość vllvlvlvllvlv
Nie masz się co w to wczytywać - wszystkie banki działają o oparciu o to samo prawo bankowe.

Gość Venduea
każdemu może sie zdarzyć zrobienie długu masz 17 lat ? czasami wystrzeli ci np wydatek, awaria np łazienki w domu i nie starczy ci na raty samochodu wtedy salon -deeler oddaje sprawę do Sądu i komornik idzie na twoje konto, może wejść na każde konto jak ma ku temu aspekty prawne nie mów nigdy - nigdy bo sie jeszcze zdziwisz

Gość vllvlvlvllvlv
"każdemu może sie zdarzyć zrobienie długu" Bo tobie się zdarzyło? Nie panna, poza wyjątkowymi sytuacjami losowymi, opowiedzialnym ludziom nie zdarza się robienie długów. Bo ja się ma trochę oleju w głowie, to się nie kupuje samochodu na raty, jak się nie ma pewności że się je spłaci. Dwa, panna twoje wyobrażenie o świecie i usługach finansowych jest wyobrażeniem małej marysi. Nie dealer, bo nie dealer cię kredytuje, tylko bank. A trzy, wiesz o czywiście, że w związku z występem w postaci niezapłacenia za studia jesteś w BIG i raczej nie licz na jakikolwiek kredyt póki co.

Gość vllvlvlvllvlv
Poza tym wiesz, uderz w stół, a nożyce się odezwą. jemu nie chodziło o to, że w życiu nie przydarzy mu się dług, tylko nie rozumiał, jak może zrobić dług na koncie, z którego - nie mając na nim linii debetowej - w sumie nie wyciagnie więcej niż ma na nim realnie.

Gość Venduea
ej ty vllvl...coś tam nie gorączkuj się tak, boszszsz... nie rób ze mnie głąba bo coś błędnie napisałam co ty tak ludzi z góry klasyfikujesz, uspokój sie bo zadyszki dostaniesz to z deelerem była omyłka, przestań się faflunić zdarzyło mi się, nigdy nie brałam kredytu na auto i pomyliłam się, zawsze kupuję za gotówkę wiem że napisałam błędnie zaraz po wysłaniu tej wiadomości a że mi się zdarzyło 1000 zł długu to nie znaczy że jestem głupia -sam jesteś badzwął bez pojęcia

Gość chce zalozyc konto
nie gorączkujcie się i nie przekrzykujcie się na wzajem. vlvlvlv dobrze zrozumial/a moje pytanie. dziekuje za pomoc, venduea nie mam 17 ale nie wiele wiecej bo 18, chce zalozyc konto aby dokonywac zakupow i sprzedawac czy to poprzez allegro badz na innych stronach. zadne kredyty w moim wypadku nie wchodza wiec w rachube. dzieki wszystkim za odpowiedzi.

Gość gość
Dzieki, tez skorzystalam na tych wypowidziach

Gość mBank jest coraz gorszy
kiedyś mBank był bezpłatny teraz 4zł miesięcznie Inne banki są lepsze, ale JESZCZE mam tam konto