Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczacasieeee

ile potrzeba czasu aby nauczyc sie niemieckiego

Polecane posty

Gość uczacasieeee

na takim poziomie zeby jako tako sie dogadac w codziennych sytuacjach np w sklepie , na ulicy itp

Gość qfg31g3g5
zalezy ile bedziesz wkładac w niego czasu,poswiecenia..

Gość qfg31g3g5
Ja uczyłem się niemieckiego przez 3 lata w LO! - w ostatniej klasie na nacisk do matury ustnej z niemieckiego . Dużo tego było. Nie powiem bo potrafie Go nawet w miare /albo tak mi się chociaż wydaje/ Uczyłem się wtedy tylko kiedy musiałem.

Gość uczacasieeee
no powiedzmy godzine dziennie. dodam, ze nie mam talentow do jezykow

Gość HolaOla........
oj nie wiem czy sie nauczysz,ja mialam intensywny kurs-5godz.x5 ,przez 5 miesiacy.dopiero wtedy sie cos nauczylam.

Gość salamandrrra
to za mało. Chyba, że jest to godzina dziennie z kimś i do tego powtórki we własnym zakresie. Powiem ci, że dzieciaki w gimnazjach dwujęzycznych mają 6-8 godzin tygodniowo lektoratu plus na niektórych przedmiotach słownictwo z zakresu tego przedmiotu i po 3 latach dogadają się na każdy temat z zycia codziennego :)

Gość uczacasieee
Holala a gzie chodzilas na taki kurs??

Gość HolaOla........
ja mieszkam w niemczech i tu sie uczylam,fakt faktem wyjebalam troche kaski na to,ale warto bylo.teraz robie nastepna stuffe:D

Gość do holaola
pojechalas nie znajac zupelnie jezyka??

Gość cordlessmouse
mozna po 6 miesiacach sie bez problemu dogadywac i po 9 latach nic nie rozumiec nie wspominajac juz o mowieniu. Wszystko zalezy od sposobu nauki, wkuwanie gramatyki i slowek na pamiec nie zaprowadzi cie daleko...

Gość gramatyki nie wkuwam
ale jakies jej podstawy na pewno sie przydadza. a jakie znacie sposoby nauki ale od zera??

Gość do holaola
a jak Ci szlo zrozumienie ze sluchu? bo jak dla mnie to jest jeden straszny belkot :-(

Gość głupia koza
języka uczymy się całe życie ,bo to żywy twór.......proponuje dla samouków mein Deutsch das ist mein Hobby

Gość uczacasieee
tak wiem ze cale zycie ale chodzi mi o osiagniecie poziomu w ktorym jako tako sie dogadamy. kto jest autorem tej ksiazki co podajesz?

Gość głupia koza
nie pamietam ale jest świetna !

Gość uczacasieee
ja mam taka deutsch- mein neues hobby autorstwa szkutnika i dodatkow kupilam taki samouczek w biedronce

Gość uupppppppppppppppp

Gość gość
Jak od zera i sprawdzona metoda, to koniecznie przetestujcie sobie afirmacje mp3 do nauki języków. http://hepika.pl/szybka-i-skuteczna-nauka-jezyka-obcego Bardzo dobry system nauki, który polega na tym, żeby zagłębić się w naukę danego języka obcego. Ciężko jest ten efekt opisać, ale naprawdę jest fajnie odczuwalny.

Gość gość
Mówić po niemiecku nauczyłam się dopiero na kursie https://zalewskitomasz.pl/. Wcześniej wiele lat po różnych szkołach chodziłam, ale kiepsko, bo katowali gramatykę. U Tomka jest zupełnie inne podejście. No i ma doświadczenie w pracy z kobietami :) Wie, jak podejść, aby zmotywować.