Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja jestem ciekawa

Poród-jak to naprawdę jest?

Polecane posty

Gość a ja jestem ciekawa

Jaki jest ten ból?Kobiety z mojego otoczenia wręcz się wzdrygają na wzmianke o ich porodach,ale jednak rodziły po 3 dzieci.Ja jeszcze mam czas żeby o tym myśleć,ale szczerze mówiąc strasznie sie tego boję.I proszę Was,pomicie teksty typu "Jak rodzisz to myślisz nie o sobie,ale żeby dziecko było zdrowe",chodzi mi o samą fizjologię

Gość jak o gotowaniu to
jeszcze nie wiem jak to jest-ale moja kolezanka wygladala okropnie 2 dnia:P wykonczona ze ho ho, ale nie mialam jeszcze czasu z nia pogadac. inna opowiadala ze nie najgorsze byly skurcze itd-tylko jak nacieli ja- ze strasznies zczypalo;)

Gość fsfssvs
Jeśli jakaś kobietę najbardziej zabolało nacięcie to zazdroszczę porodu, a właściwie nie wiem czy to w ogóle możliwe. Mnie ze wszystkiego najbardziej bolały skurcze i nacięcia nie czułam, przecież mięśnie są tak napięte - naturalnie znieczulone, że co najwyżej można poczuć delikatne ukłucie. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Tak, kiedyś też się bardzo bałam porodu, jak nie miałam pojęcia co to jest. Ale kiedy sie zbliżał już z niecierpliwością na niego czekałam. Było bardzo cięzko, ale myślę, że nie ma sensu opowiadać nie wiadomo czego, każda kobieta pewnie inaczej to przeżywa.

Gość a ja jestem ciekawa
Zaś siostra mojej koleżanki twierdzi,ze jak ja nacinali to nie czuła kompletnie nic.A znajoma, starsza babka mówiła mi,ze najgorsze jest uczucie jak kości miednicy się rozsuwają

Gość jak o gotowaniu to
ja sie nie boje porodu-mimo ze jeszcze nie jestem w ciazy heh. tyle kobiet przede mna to wytrzymalo, no i sa znieczulenia itd. a do slabych kobiet nie naleze wiec mysle ze bedzie ok

Gość jak o gotowaniu to
ja o tym nacinaniu tez slyszalam ze sie nie czuje- ale ona twierdzila ze to ja najbardziej bolalo- ze po nacieciu ta rana strasznie szczypala

Gość nic a nic
mnie nie bolało, bo rodziłam pod epiduralem.

Gość a ja jestem ciekawa
Nie bardziej niż ty :O

Gość jak o gotowaniu to
a pozniej urodzi sie takiemu glenowi dziecko-bedzie mial przeciac pepowine i.... trzeba bedzie reanimowac tatusia;p ;p