Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elita83

Podroze samolotem lub autokarem z niemowleciem!!!

Polecane posty

Hej pytanie skierowane do dziewczyn ktore podrozowaly wlasnei ze sowoimi bobaskami!! na Swieta chce leciec z mezem i wtedy 9miesiecznym synkiem do POlski. 1.jak to wyglada w samolocie?? dziecko siedzi na kolanach chy sa foteliki w samolocie, czy moze trzba wziac wlasny?? a co z kontrola na lotnisku-nie mozna w bagazu recznym miec plynow... to jak mam dziecko przewiezc bez wody?? a jesli bede musiala przygotowac mu mleko (trudno gotowac w samolocie, lub na lotnisku) chyba ze wezme obiadek w sloiczku..mozna taki przewozic?? sloiczek jest przeciez ze szkla.. jeszcze nie wiem w jakich porach beda loty wiec nie moge sie zorganizowac.. 2.jak to jest w autokarze.byc moze bede musiala jechac autokarem z wawy do mnei do miasta..tzreba miec fotelik.. dziecko na kolanach siedzi?? -.jest ponad 5 gfodzin podrozy. trudno trzymac na kolanach... prosze o podpowiedz i rade.

czesc:) ja lecialam ..... zalezy jakimi liniami przewaznie dziecko do 2 lat siedzi na kolanach dostajesz wtedy specjalny pas bezpieczenstwa aha mleko mozesz wziasc czy tam wode a przy kontroli bedziesz musiala sama jej sprobowac

Tak więc: nie bierze się na pokład fotelika!, dziecko siedzi na kolanach przypiete specjalnym pasem, zawsze siadałam tak żeby przy oknie było wolne miejsce wtedy mogłam tam małego posadzić i swobodnie nakarmić. Do samolotu możnawziąć mleko, wode i jak najbardziej obiadek, będziesz musiała tylko wszystkiego posmakować w obecniości celnika.

możesz też wziąc wózek który oddasz przy samych schodach do samolotu, dlamnie to było super rozwiązanie bo niemusiałam małego dzwigać przez cały czas. Pamiętaj o tym by przy starcie a szczególnie przy lądowaniu podać dziecku coś do picia aby wyrównać ciśnienie w uszkach.

ok, dzieki dzieki!!! szczegolnie sie martwilam o wode wlasnie czy soczek ah wiec dziecko na kolanach i daja specjalny pas wozek tez oczywiscie wezme ze soba a wiecie cos o autokarach... nie sadze zeby mieli fotelik w polskich autokarach ahahhah