Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JK23

Jak wyglądacie po ciąży?

Polecane posty

Gość JK23
Napiszcie jak wyglądacie po ciązy? Schudłyście czy przytyłyście? W jakim stanie jest wasza skóra? Czy zrobiłyście się "luźne" czy wszystko jest ok?

Gość JK23
Nie ma tu już żadnych mam tylko sami zboczeńcy?

jestem:) ja po drugiej ciazy jestem. 4 miesiace temu urodzilam, pierwszy dzieciak ma 2 latka. i juz mam dosc swojego cielska. musze zaczac cos z nim robic. najgorszy jest brzuch , tylek i boczki. ale rozstepow nie mam, chociaz tyle...

Gość JK23
Boję się, że wałeczki zostaną po ciązy.

Gość spoko wyglądam
i nawet sama jestem trochę w szoku, że tak dobrze;) jestem 10 tygodni po porodzie w ciąży przytyłam 20 kg, przed ciążą było 50kg przy 169cm, a dziś jest 55kg i nie jest źle;) nic nie wisi, zero rozstepów...:) poważnie - sama jestem w szoku, bo te 20 kg to przecież nie jest nic, nie?;)

ja przed ciążą ważyłak ok. 50 kg, w ciąży ok. 60 a po porodzie z dwa tygodnie - 45:) a teraz, półtora roku po porodzie wyglądam lepiej niż przd ciążą jakaś taka fajna figura mi została, waże ok. 47 kg.

Gość asiora222
A ja jestem rok po porodzie, walczę z 7 kg po ciąży....

Boże, jesli po porodzie zaczniesz od razu o siebie dbac to napewno bedziesz wygladac dobrze, nawet bardzo! Nie rozumiem tych kobiet ktore nie zrzucaja kg po ciazy i tlumacza sie tym ze urodzily dziecko :O czy to je usprawiedliwia??? :O

Gość spoko wyglądam
ja też karmię piersią, jem rozsądnie, to i kilogramy lecą powoli;)

Gość gość
Tak to czytam, w sumie nie wiem po co, pewnie z ciekawości. piszecie że obawiacie się że zostaną Wam boczki po ciaży duży brzuch itp. Pewnie większości pozostanie, bo jesteśćie leniwe i nie chce Wam się ćwiczyć i chociaż postarać zdrowo odżywiać. Te które są genetycznie chude to i takie będą po porodzie, a te które już były lekko tłuste lub tłuste przed porodem takie też pozostaną, a co za tym idzie? wisząca skóra na brzuchu, i rozstępy. Można tego uniknąć, jeśli już przed zajściem w ciąże zadbacie o prawidłowe BMI, będziecie regularnie ćwiczyły i zdrowo jadły oraz dbały o skórę. Skoro macie czas aby siedzieć w internecie, macie też czas aby znaleść go na 30min-1h ćwiczen dziennie. Ja po urodzeniu mojego synka zawsze rano zanim mąż wstał, wkładałam małego do wózka ( joggingowego) i biegałam z nim ok. godzinki, mały zazwyczaj spał a ja miałam trening kardio z głowy. a wieczorami mąż zostawał z dzieckiem a ja szłam na 40min na siłownie. wyglądam tak samo jak przed ciążą. Polecam RUCH każdej mamie, i nie gadajcie że czasu nie macie bo ta godzina zawsze sie znajdzie:)

jak to mówią, bez pracy nie ma kołaczy - jeśli chcemy mieć piękne ciało, to trzeba o nie trochę zawalczyć - nie ma co; bez systematycznych działań nic z tego nie będzie ;)

Gość gość
ha! odżył jakiś stary topik, na którym widzę wypowiadałam się 6 lat temu :D jak fajnie, ze mogę się znowu pochwalić ;) ówcześnie byłam mamą 10-tygodniowego synka, a dziś jestem po 3 porodach i nadal ważę tyle samo co przed pierwszą ciążą, no ok kilo mam więcej, ale przy moim wzroście (169cm) 51 kg , to chyba nawet lepiej ;) mam chyba farta na tej płaszczyźnie i u mnie to zdecydowanie geny, bo nie musiałam się zbytnio wysilać by po ciążach wracać do formy i paradoksalnie najszybciej zrzuciłam kilogramy po ostatniej ciąży;)