Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhgjhghg

sex po porodzie

Polecane posty

Gość jhgjhghg

jestem 7 tyg po porodzie, wczoraj pierwszy raz od tego czasu uprawiałam sex. Było strasznie sucho i zastanawiam sie czy to za sprawa prezerwatywy tak nam sie wydawało ( ostatni rok był bez to sie odzwyczailiśmy) czy to taki ślad po porodzie. Jeśli tak to czy to minie? i czemu tak się dzieje?. Dodam że urodziłam SN bez pęknięcia i nacięcia

normalne -gospodarka hormonalna została zachwiana przez ciążę i poród. powinno wrócić do normy ale może trochę potrwać. użyjcie jakiegoś lubrykantu. :)

Gość jhgjhghg
No teraz już wiemy i kupiliśmy żel:) Tylko zastanawiałam się czy to normalne, dzięki za odpowiedzi, a ile takie coś trwało u was?? Jeszcze jedno pytanko, kiedy można ponownie zajść w ciąże?? Karmie piersią wiec wiadomo że teraz są małe szanse na to ale u kobiety nie karmiącej na pewno musi minąć jakiś czas zanim zacznie jajeczkowanie

Gość Karmienie piersią powoduje
suchość pochwy. A jeśli chodzi o karmienie i brak owulacji to jest to bardzo częsty błąd i powód wpadek tuz po ciąży. Karmienie musi byc bardzo regularne i wiele jeszcze musi zaistnieć innych czynników, żeby nie doszło do jajeczkowania. Ja np. bardzo szybko dostałam okres po ciąży, bo moja córka zaczęła przesypiac noce gdy skończyła miesiąc.