Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hahauuaa

Jedzenie cebuli - a zapach na drugi dzien..?

Polecane posty

Gość hahauuaa

Planuje jesc cebule codziennie przez kilka mc, zaczelam 3 dni temu , surowa oczywiscie jedna mala glowke na wieczor z chlebem. Dziala podobno dobrze na wlosy, skore itd. Tylko ze na drugi dzien mimo ze umyje rano zeby, boje sie ze w pracy czuc mnie cebula..Bo przeciez z potem wyparowywuje i z odechem z krwi. Znacie jakies sposoby zeby nie bylo mnie czuc cebula?

Gość hahauuaa
nikt nie jes cebuli???nie wierze..

Gość gąska_balbinka
"Cebulę pozbawimy ostrego smaku i zapachu jeśli w całości włożymy ja na chwilę do gorącej, a później do zimnej wody" "Zapach cebuli ginie w kwaśnym środowisku. Dlatego surówki z cebuli lepiej zakwaszać (np. wyciskając cytrynę lub kropiąc woda z kwaskiem cytrynowym). Przy kuracji cebulowej warto wypijać codziennie szklankę kwaśnego soku owocowego np. z czarnej porzeczki)." google nie boli ;-)

Cebula to nie czosnek, od jednej małej cebulki nic nie będzie czuć. Spokojnie. Ja też noszę się z takim zamiarem, ale ciągle nie mogę się zebrać. :(

Gość fsdfsdg
uwielbiam cebulke na swiezym chlebku z sola i pieprzem pycha.... czosnek zreszta tez:) i jestem zdrowa jak rydz:)