Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chlippp

Jestem po studiach chce wyjechac do wloch ale czy moge?

Polecane posty

Gość chlippp

Skończyłam studia magisterskie w Polsce i zastanawiam się czy moje "papiery" beda ważne we Włoszech?Czy pracodawca je uzna?Szukam ogólnie osoby,która może mi coś podpowiedzieć na ten temat.

Gość Inaika
To zalezy z jakiej dziedziny masz tego magistra. Jesli to prawo, ekonomia i podobne to moze byc z tym problem. Ponadto wszystkie dyplomy podlegaja nostryfikacji, ktora jest troche skomplikowana i dlugotrwala (ok. 2 lat i to bez gwarancji powodzenia). Pozdrawiam

Gość chlippp
mam kartę miejską i mogłabym pojechać SKM do Włoch ale mi oćce nie kazały.

Gość chlippp
Jestem po architekturze krajobrazu w Warszawie.Wiesz może jak to wyglada z tym kierunkiem?

Gość o ho odezwal sie
ja przebywam obecnie we wloszech i nie radze ci tu jechac z praca jest ciezko a ty napewno bedziesz musiala czekac dlugo na papiery a nawet zaczynac studia od nowa tylko ze e wloszech.nie jest latwo ja sama zastanawiam sie nad powrotem do polski

Gość Inaika
Powiem szczerze, jesli liczysz na prace w zawodzie to nawet w najgorszych czasach bedzie CI latwiej o nia na pewno w Polsce. Tutaj generalnie bez wloskiego ani rusz. Wlosi nie mowia w innych jezykach. Zastanow sie jeszcze. Ja raczej odradzam Wlochy (jestem tu od roku)

Gość lidka to ja
a ja nawet moglabym namawiac do przyjazdu tutaj.a jezeli potrafisz rysowac szybko szkicowac to napewno masz szanse na prace tutaj.kiedy klient przychodzi musisz szybko przekazac mu swoja wizje wiec jak najbardziej jezeli jestes zdolna i no niestety musisz umiec wloski to próbuj do odawznych swiat nalezy.pozdrawiam