Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sbsbsbbs

Ile przesypia noworodek w ciagu dnia?

Polecane posty

Gość sbsbsbbs

Zastanawiam sie ile takie dziecko spi od urodzenia tak do 5 miesiaca.

Moja ma 7 tyg. Aktualnie przesypia noc ładnie od 21 do 7 z jedna przerwa na karmienie ale budzę się przed nią i karmie na śpiocha, po 7 to już różnie. Bawi się, śpi godzinkę znów się bawi i znów śpi godzinkę, później spacer i dłuższa drzemka około 2 godzin, po spacerze już jest mniej chętna do zabawy je i śpi jednocześnie później ma krótkie chwile jak nie śpi dłuższe jak śpi i tak aż do kąpieli. Przed kąpielą się bawimy, spacerujemy po mieszkaniu, bawi się z dziadkami, kąpiel i już zasypia przy cycuniu. Budzi się jak ją odkładam więc muszę usypiać na leżąco śpiewając, czasami 15 minut czasami godzinkę. Tak to wygląda u nas:)

Nie wiem ile spi dziecko do 5 mies ale.. Moja córka ma prawie miesiac na poczatku tzn po urodzeniu przesypiała jakies 20h na dobe teraz spi tez dosc sporo ok 18h sumujac ale z dnia na dzien coraz wiecej nie spi tylko lezy obserwuje wydaje dzwieki usmiecha sie .Wnocy budzi sie co 3, 4 h na jedzenie czasami przesypia 6h

Gość sbsbsbbs
Dzieki, bo zstanawialam sie czy da sie prace z domu pogodzic z takim maluszkiem. Zeby ani dziecku nic nie brakowalo i to co musze zrobic zeby bylo zrobione...ale byc moze dam rade:)

Gość tak tylko
Na pewno dasz radę:) Wiadomo że na początku jest ciężko i człowiek złości się sam na siebie że nie daje rady wszystkiego pogodzić, a;e z czasem wszytko sobie dostosujesz:) Powodzenia