Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Usia czyli Ula

dlaczego mam problem z mowieniem mojemu facetowi KOCHAM CIE ?

Polecane posty

Gość Usia czyli Ula

jestesmy ponad 2 lata razem, kocham go szczerze, mowie mu, ze go kocham ale zazwyczaj tylko i wylacznie gdy mnie o to pyta.. i nawet wtedy mam z tym problem. Powiedzialam mu o tym, ze ciezko mi mowic, ze go kocham mimo, ze tak jest i nie wiem sama dlaczego. Nawet teraz przyslal mi smsa "kochasz" a ja jak zwykle odpowiedzialam mu zartobliwie "sikam, sikam caly czas" bo akurat mam zapalenie pecherza moczowego i on o tym wie. No i kurde.. czemu nie moge mu odpisac " tak kocham Cie" przeciez tak wlasnie jest :( zdaje sobie sprawe, ze emu moze byc przykro no i wogole to nie ok zeby musial sie mnie pytac.. bo powiedzial mi, ze on to wie ale potrzebuje tego tez slyszec chociaz czasami. Jessssssu macie jakies pomysly czemu nie moge nie umiem, tak ciezko mi? nawet napisac.. nie mowiac juz o powiedzeniu..

Gość wed
pewnie dlatego ze go nie kochasz.

Gość Usia czyli Ula
no wlasnie kocham i nawet rozmawiamy juz o slubie i dzieciach

Gość to bardzo proste
Ja ma tak samo, u mnie to kwestia wychowania.. u nas w domu nie mówiło się kocham ... wszyscy oczywiście bardzo się kochaliśmy i okazywaliśmy to ale w inny sposób, byliśmy dla siebie mili, pomagaliśmy sobie, ale nie mówiło się tego.. co więcej mam teraz problem z mówieniem swojemu dziecku kocham..

Gość to bardzo proste
zresztą... moim zdaniem mówić kocham to iść na łatwiznę... bo powinno się to tak okazać, żeby ta druga osoba nie miała wątpliwości... a nie słowa rzucane na wiatr. ..

Po prostu w Twoim domu atmosfera wiążąca się z uczuciami i sfera emocji była skrzętnie skrywana. Istniała dewiza: Po co mówić kocham cię! Skoro to jest jasne. Jesteśmy po ślubie, jesteśmy rodziną. Twojemu chłopakowi jest przykro z tego powodu i na pewno dlatego nurtuje cię tymi pytaniami, bo dla niego istotne jest potwierdzanie tego uczucia. Spróbuj sama przed lustrem powiedzieć jakieś miłe rzeczy, wyobraź sobie, że mówisz to do swojego chłopaka. Jeśli jest ci ciężko to mów mu to w sytuacjach np. kiedy leżycie przytuleni, cicho i szeptem na ucho. Powoli, spokojnie a nauczysz się okazywać uczucia. Musisz wiedzieć, że mówienie i potwierdzanie miłości jest dla partnera ważnym elementem.

to bardzo proste Mylisz pojęcia, dlaczego dla ciebie mówienie kocham cię jest łowem rzucanym na wiatr? Czyny?Można być wzorowym mężem/żona. Robić śniadanka do łóżka, kolacyjki, kupować prezenty, jeździć na wycieczki, romantyczne spacery a jednocześnie zdradzać sie za plecami. Dla mnie słowo Kocham jest fundamentem. Wole to niż bukiety kwiatów, które i tak kiedyś uschną, perfumy, które kiedyś się skończą a słowo kocham nigdy nie straci swojego znaczenia!

Gość jesteśmy małżeństwem
a mi nadal ciężko mówić, że go kocham A że tego nie mówie to i również tego nie słysze ....