Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blueconnect-Tragedia

Problem z Blueconnect. Łączy, Nie łączy, Rozłącza.

Polecane posty

Gość Blueconnect-Tragedia

Witam. Mam problem z Blueconnect'em od około miesiąca. Wygląda to tak iż do sieci się podłącza. I zaczynamy: [Mam modem: Option iCON 225] Jest łączność, nie ma łączności, jest łączność, nie ma łączności. Wygląda to tak jakby silnik w aucie się ksztusił. W końcu blueconnect przestaje zasysać z sieci mimo iż dalej pisze że jest podłączony i ma dobry sygnał. Nie mam pojęcia o co chodzi i jak to naprawić, informatykiem nie jestem. Jeżeli ktoś się na tym jakkolwiek zna i wie jak naprawić ten problem to prosze o informację. Mieszkam we Wrocławiu to nie daleko od rynku wiec HSDPA i UMTS maja B.Dobry zasięg. Proszę o pomoc.

Gość arek 25 lat wawa
najlepiej idz do ERY sie zapytac

Gość TroC
Po prostu Blueconnect tak działa ! Przerywa transfer pliku po pobraniu kilku, kilkunastu MB. Przez miesiąc nie udało mi się pobrać żadnego większego pliku niż 8 MB !!! Zwykle blueconnect odcinał pobieranie pliku po pobraniu 6 MB, kilka razy zdarzyło się, ze odcięło po pobraniu 14 MB... Usiłowałem pobrać aktualizację oprogramowania 120 MB i kilka innych mniejszych plików (po kilkadziesiąt MB) Nie udało się za żadnym razem. Po prostu w ten sposób Era może na jednym kiepskim łączu dać namiastkę internetu dla całego miasteczka.... A jak ludzie zaczną ciągnąć to bezceremonialnie się ich odłączy..... Początkowo myślałem, że to może wina witryny z której pobierałem plik , ale po Neostradzie przeszedł bez problemu. Potem podejrzewałem, że może coś z moim systemem nie tak, sprawdziłem na kilku innych komputerach w innych lokalizacjach, wszędzie to samo, pobiera dobrze przez 6-14 MB potem zrywa i koniec ! Szczerze odradzam podpisywanie cyrografu z tak nierzetelną firmą usiłującą złupić klientów z kasy w tak oszukańczy sposób !

Gość AAA23
takie rzeczy tylko w erze:):):)

Gość janusz190256@interia.pl
U mnie kurwa mać jest inny problem. Piszę coś sobie, a ta franca mi się włącza. Jak to zlikwidować?